Frivillig brannmann står bak varslingsgruppe på Facebook

En frivillig brannmann i Øksnes står bak en gruppe på Facebook som varsler hvor politiet er på vei. Selv mener mannen at gruppen spiller på lag med politiet. Sjefen for politiet i Lofoten og Vesterålen mener varsling er et problem.

Illustrasjonsfoto. Politiet under utrykning.  Foto: ODD LEIF ANDREASSEN/HARSTAD TIDENDE

nyheter>>

VOL har nylig skrevet at politiet i Vesterålen ser på Facebook-grupper som varsler andre om politiets aktiviteter, som en av årsakene til at politiet ikke får has på verstingene blant råkjørerne i regionen.

Politiet i Vesterålen mener at det er en utfordring at «varslingsgrupper» forteller folk om hvor politiet er til enhver tid. Det gjør politiets arbeid vanskeligere. Det medfører også at «verstingene», som politiet ønsker å få ut av trafikken, får holde på, ifølge politiet.