Se The 2 Stykkja konsert i Live Stream på ht.no fredag:

– Viktigst å ha det artig

Gått glipp av konsert med The 2 Stykkja? Fortvil ikke, fredag kan du oppleve Børge Nilsen og Viggo Isaksen fra en konsert de nylig holdt i Nordic Hall som ble streamet.

JØGLERE: Når Viggo Isaksen og Børge Nilsen opptrer som The 2 Stykkja sitter smilebåndene løst.   Foto: HT Media

nyheter>>

En god latter forlenger livet, heter det. Stemmer dette vil en konsert med disse to jøglerne bidra til en noe lengre levetid. Duoen holdt sine første konserter tidlig på nittitallet, og turnerte i perioder landet på kryss og tvers med sine låter, full av humoristiske tekster.

Nautiske sanger

– Satire og ironi er nok det vi oftest benytter oss av. Vi går gjerne over streken - og det har vi gjort- i våre karakteristikker av personer og hendelser vi vet opptar folk flest. Vi velger å betegne låten våre som "Nautiske sanger" som for det meste omhandler det nordnorske kystsamfunnet. Låtene om dette vi laget på nittitallet opplever vi som like relevante i dag med de samme problemstillingene som før med båter som går på grunn, ulovlige krabbeteiner, overfiske med mer, sier Børge og Viggo. Med låttitler som "Kystfiskerens ode til velmenende ministere i Norges demokrati" og "Æ dytte høtten i ræva på....", begge blant duoens mest kjente låter, er det lett å skjønne hva de mener.