Hærens musikkorps forbereder julen i juli

Nå planlegger Hærens musikkorps årets julekonsert, Swinging Christmas, med noen koronarestriksjoner.

Tross usikkerheten rundt korona legger Hærens musikkorps billetter til deres tradisjonsrike julekonsert for salg.   Foto: Tom Helstad

nyheter>>

Hva er vel mer naturlig i juli enn å tenke på julen? Det gjør i alle fall Hærens musikkorps som tross usikkerhet rundt koronaen legger sin tradisjonsrike julekonsert, Swinging Christmas i salg. Det skriver Hærens musikkorps i en pressemelding.

Det er viktig for korpset å overholde alle smittevernregler og restriksjoner, noe som gjør at kun 200 billetter legges ut per sted. I år har Hærens musikkorps den store glede å presentere søstrene Julie og Tora Dahle Aagård som sine gjesteartister.


Tommel opp fra kommuneoverlegen til utekonserter på torget

Harstad kulturhus sendte inn en søknad til kommunen den 8. juni om å avvikle flere konserter på torget i sommer. Kommuneoverlegen Jonas Holte stiller seg positiv til at dette skal finne sted under kontrollerte forhold.


Med to trøndere på laget, vil i alle fall «Itj sant ja baby» bli å finne på settlisten. Julie er en av Norges aller ypperste vokalister. Hun har jobbet som artist og låtskriver i over 20 år, men har også hatt store roller på diverse teatre. Hun har gitt ut to soloalbum, hvorav det ene; «Stompin’ Feet» ble nominert til Spellemann i klassen «Årets Kvinnelige Artist».

Improvisasjon, humor, brei trønderdialekt og sjelfull sang er hennes genuine varemerke. Hun ga ut sin siste singel «There Is Always One More Time» i april i år, hvor hun har fått med seg lillesøster Tora som duettpartner. Og mer duett skal det bli når de står på samme scene i Hærens musikkorps julekonsert.Tora er omtalt som en lovende gitarister i verdensklasse, med uimotståelig pasjon og glødende energi. Hun har allerede spilt med både Frode Alnæs, Paul Gilbert og Jennifer Batten (Michael Jacksons gitarist). Da John Mayer besøkte Norge spilte Tora sammen med hans trommeslager Aaron Sterling og hun har også entret scenen i selveste Royal Albert Hall under The Norwegian Blues Adventure. Hun er ikke bare drivende dyktig på gitar, hun eier også sangen som instrument, aller helst i sjangeren blues.

Med andre ord ser Hærens musikkorps frem til å spre julestemning i Harstad, Narvik og Sortland i førjulstiden.

Søstrene Julie og Tora Dahle Aagård står på scenen sammen med korpset.