Snart ny sesong av NRK-serien 113:

I august kan du se Christina fra Harstad på tv-skjermen

Christina Rebekka Eriksen fra Harstad er med i sesong 2 av dokumentarserien 113, som går på TV-skjermen til høsten

Christina Rebekka Eriksen (t.v) og Trine Lynghaug (t.h.) jobber på ambulansen i Tromsø.  For dem er ingen dager like og utfordringene mange.  Foto: Marius Fiskum

nyheter>>

Christina Rebekka Eriksen fra Harstad blir en av personene som følges i årets sesong av tv-serien 113 på NRK. Premiere er 30. august i år, melder NRK Troms og Finnmark, som for tiden legger siste hånd på redigeringen dokusåpen.

Første sesong av serien ble ifjor sett av mange millioner mennesker. NRK skriver på sine hjemmesider at da TV-serien «113» hadde premiere i januar i år, ble den hyllet både av publikum og kritikere, og i snitt ble hver episode sett av rundt en million seere. Nå er suksess-serien spilt med premiere høsten 2020. Innspillingene startet høsten 2019.

Den populære TV-serien viser livet ved akutten på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Seerne får innsikt i hverdagen til helsepersonell som hver dag står i situasjoner som handler om liv og død i et enormt geografisk område. Sesong to skal, i likhet med første sesong, ta utgangspunkt i hva som skjer i øyeblikket man ringer 113, og hele det apparatet som settes i gang da, står det på NRK sine hjemmesider.

– Jeg er veldig glad for at vi nå har bestemt oss for en ny sesong av 113. Ut ifra de undersøkelsene vi har gjort, og samtalene vi har hatt med sykehuset, tror jeg vi kan lage en sesong som inneholder gode, nye og viktige historier som vi ikke hadde i første sesong. Det som kanskje er ekstra hyggelig, er at vi har fått tilbakemeldinger på at det er en serie som samler familien og fører til gode samtaler, uttalte programsjef Tone Lein til NRK Troms i 2019.

TV-serien ble nominert til Gullruten i kategori beste dokusåpe, og gikk av som vinner i denne kategorien.