Alle konfirmasjoner i Harstad utsettes

På grunn av koronaepidemien vil gjennomføring av årets konfirmasjoner bli annerledes enn planlagt.

UTSETTES: Konfirmasjoner i Harstad utsettes som følge av koronautbruddet. Arkivfoto.  Foto: Tore Skadal

nyheter>>

– Norge befinner seg nå i en unntakssituasjon, og vi vet ikke hvor lenge den vil vare. Vi ønsker å gi dere konfirmanter med foresatte forutsigbarhet, og har derfor valgt å følge Kirkerådets anbefaling om å utsette konfirmasjonsgudstjenestene. Det betyr at konfirmasjonene i Trondenes, Harstad, Kanebogen, Sandtorg og Gausvik kirker blir flyttet fra mai til oktober, sier Hanne Punsvik Øygard, prest i Harstad menighet, i en pressemelding.

De som skal konfirmeres i Vågsfjord, Ibestad og Andørja vil bli kontaktet direkte av prost Arne Håkonseth.

– Konfirmasjon er for mange en stor familiebegivenhet, og vi har full forståelse for at dette er krevende. Om dere av særskilte årsaker ikke kan utsette konfirmasjonen til høsten, ber vi dere om å ta kontakt med menighetens konfirmantansvarlig. Vi ber om forståelse for avgjørelsen, og gleder oss til vi igjen kan samles i kirkene våre, sier Punsvik Øygard.

Nye konfirmasjonsdager er som følger:

  • Kanebogen kirke: 3.-4. Oktober
  • Sandtorg og Gausvik kirke: 10.-11. Oktober
  • Trondenes kirke: 10.-11. Oktober
  • Harstad kirke: 17.-18. Oktober