Bjørn Tore Sørensen innstilt som ny rådmann i Evenes

Forhandlingsutvalget i Evenes kommune har innstilt Bjørn Tore Sørensen som ny rådmann.

Fra venstre: varaordfører Svein Nilsen (SP), ordfører Terje Bartholsen (AP), rådmannskandidat Bjørn Tore Sørensen og til høyre Jan Inge Yttervik (Evenes tverrpolitiske liste).  Foto: Evenes kommune

nyheter>>

– Jeg er ydmyk og takknemlig for at forhandlingsutvalget har valgt å innstille meg til denne viktige stillingen og venter spent på endelig avgjørelse i Evenes kommunestyre, skriver Sørensen i en pressemelding.

Kommunen har vært på utkikk etter ny rådmann siden Rolf M. Lossius sa opp sin stilling som rådmann i desember 2019.

Sørensen er utdannet revisor og er i dag ansatt i Sametinget. Han har lang kommunal erfaring og har vært konstituert rådmann i Skånland i to år, ifølge kommunen.


Rådmannen har sagt opp: – Var så spennende at jeg ikke kunne takke nei

Rådmann Rolf Lossius i Evenes kommune har levert en skriftlig oppsigelse. Narvik blir hans neste arbeidssted.


Det var syv søkere på stillingen som rådmann da stillingen ble lyst ut i januar. Tre av søkerne har vært inne til intervju.

– Vi har hatt en grundig og god prosess med solide søkere. Jeg er glad Bjørn Tore Sørensen har takket ja til å bli med Evenes inn i en spennende fremtid. Det er et enstemmig forhandlingsutvalg som står bak innstillingen til kommunestyret, som tar beslutningen torsdag 27. februar, skriver ordfører Terje Bartholsen i pressemeldingen.