Solberg håper Frp vil være med på «riktig politikk»

Statsminister Erna Solberg (H) sier til NTB at hun håper at Frp også utenfor regjering vil være med på «riktig politikk», ellers vil hun måtte se andre veier.

Statsminister Erna Solberg (H) kommenterer at Fremskrittspartiet (Frp) har gått ut av regjering.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

nyheter>>

Statsministeren understreker at det i tiden fremover ikke bare er regjeringspartiene hun må komme til enighet med, på samme måte som da regjeringen tidligere besto av to og tre partier.

– Vi kommer til å være opptatt av hva disse tre partiene mener om politikk. Så vil vi da håpe at Frp vil være med på det som er riktig politikk, med sitt preg på det. Ellers vil vi måtte se andre veier, sier Solberg, som syns det er trist at Frp går ut av regjeringen.

– Jeg forventer ikke annet enn at Frp kommer til stå for sine saker i Stortinget basert på sitt program. Samtidig har vi en felles historie, med mange viktige saker og ting som vi har fått gjennom, sier Solberg.


Lokale Frp-topper om å gå ut av regjeringen: – En klok avgjørelse

– Det er ikke med lett hjerte Fremskrittspartiet går ut av regjeringen, men det var en helt riktig og klok avgjørelse, sier Eivind Stene.