Reisen fra lille Sunndal til toppen av fotballverdenen

– Det kan være bra å være fotballspiller på et lite sted. Men på ett tidspunkt i utviklingen så blir man nødt til å søke mot større miljø.

FOTBALLFAMILIE: Svein Erik Hegerberg og Gerd Stolsmo er foreldrene til to av verdens beste kvinnelige fotballspillere. De fortalte om de mange aspektene som de har opplevd på fotballreisen fra starten i fotballbingen på Sunndal til toppen av fotballverdenen. Foto: Ivar Hjelvik  Foto: Ivar Hjelvik

nyheter>>

Det sier foreldrene til søstrene Ada og Andrine Hegerberg, Gerd Stolsmo og Stein Erik Hegerberg etter at de hadde fortalt historien om hvordan to jenter fra et lite sted  gikk gradene fra å trene hardt til å ende på toppen av fotballverdenen i hver sin store internasjonale klubb. Og hvor Ada Hegerberg skåret i mesterligafinalen, og står på samme podium som gullball-vinner Luka Modric med Ballon d'or Feminin i hendene. Jenta fra Sunndal er den første norske spilleren i historien som er kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller.

– Dette har vært en utrolig reise. Og for oss som foreldre har den vært full av opplevelser. Mange oppturer, men også en del perioder med hodepine, sier de to foreldrene, og ser på hverandre.