Sten Richard Larsen (51) er den nye sjefen for Kystjegerkommandoen

Sten Richard Larsen (51) har overtatt kommandoen over styrken med tilholdssted på Trondenes. Han tok over for Tommy Bakkehaug.

Kystjegerkommandoen har fått ny sjef. Sten Richard Larsen har overtatt etter Tommy Bakkehaug. Her sammen med ordfører Kari-Anne Opsal.  Foto: Øivind Arvola

nyheter>>

– Kystjegerne betyr mye for Harstad, Forsvaret og landet for øvrig. Derfor er et sjefsskifte på Trondenes en viktig begivenhet. Vi ønsker Sten Richard Larsen hjertelig velkommen til Harstad, sier ordfører Kari-Anne Opsal, etter at hun var til stede da Larsen overtok styrken onsdag ettermiddag.

Bred erfaring

Larsen har de siste årene vært med på å etablere Forsvarets spesialstyrker som en egen driftsenhet i forsvaret, der han har hatt forskjellige arbeidsoppgaver. Han har også hatt ansvar for å støtte andre nasjoner med å bygge egne spesialstyrker, og har selv mye erfaring fra operasjoner med spesialstyrker rundt omkring i verden.