Redningsaksjon ved Tromsø

Det pågår mandag kveld en redningsaksjon ved Kvaløyvegen. Fire personer er hentet opp av havet.

SJØEN: Fire personer skal være hentet på land etter en redningsasksjon utenfor Kvaløyvegen i Tromsø.   Foto: Ronald Johansen, itromsø

AKSJON: Mandag kveld pågikk det en redningsaksjon utenfor Kvaløyvegen i Tromsø. Foto: Ronald Johansen, itromsø 

nyheter>>

Fire personer er hentet opp av havet ved Kvaløyvegen på Fagereng, rett ned for Alaskasvingen. Politiet fikk melding om situasjonen klokken 17.30, ifølge VG.

På en pressekonferansen ved politihuset i Tromsø opplyses det at det er plukket opp fire personer. En kvinner og tre barn. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.28. Politiet fikk melding om at det sto en barnevogn i veikanten på Fagereng, med stor med ned til vannkanten.

Dette ble opplyst på en pressekonferanse i Tromsø ved 20.30-tiden mandag kveld.

Redningsaksjonen pågår både på land og i sjøen, med flere fartøyer, ifølge Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen, melder itromso mandag kveld.

Ifølge innsatsleder Robin Aasheim Lindberg i politiet søkes det nå i fjæra og sjøen etter om det er flere personer som ligger i havet. De fire som er hentet opp er brakt til sykehus. Det er ikke kjent hvilken tilstand de er i.

Politiet vil orientere media om funnet av fire livløse personer i Tromsø på politihuset kl. 2030, meldes det klokken 20.05.

– Betyr det at de var så medtatt at man ikke fikk svar fra dem om det var flere?

– Jeg har ikke noen kommentar til det. De fire er brakt fort til UNN, sier Lindberg.

– Er det snakk om båtforlis?

– Vi driver og avklarer det nå. Vi har ingen info om hvordan de har kommet til sjøen. Det er det vi jobber med nå.

Ifølge VG er det ikke funnet noen båt i nærheten som nødetatene kan knytte til de personene som er hentet opp.

Det er nå satt inn helikopter i søket.

Ifølge Nordlys skal en bekymret innringer ha varslet nødetatene, og de skal ha blitt møtt av fotspor som ledet ned til sjøen på stedet.

iTromsø har gjentatte ganger forsøkt å få tak i politiets operasjonssentral, men de tar ikke telefonen. De har ikke twitret om hendelsen.

Pressevakta ved UNN kan foreløpig ikke si noe om tilstanden til de som er brakt inn til sykehus. De har foreløpig ingen detaljer om kjønn, alder eller skadeomfang, skriver UNN på Twitter klokken 19.12.

Redningsskøyta «Skomvær III» og RS «Gideon» deltar i søket.

Klokken 19.40 ble den ene gummibåten som ble brukt i søket tatt opp av havet og lastet opp på en tilhenger. Ifølge iTromsøs reporter på stedet forlater også helikopteret stedet.

Politiet dirigerer trafikken, og det er omkjøring på stedet.