Selskap ber om millioner for å utrede Nord-Norgebanen på nytt

Kommunens eget jernbaneutvalg mener at å støtte den nye utredningen vil kunne være ødeleggende for ambisjonen om å bygge Nord-Norgesbanen.

Tog til Nord: Politikerne i nord er enig om at de ønsker seg jernbane gjennom Nord-Norge, men det er uenighet om hva som er riktig framgangsmåte. Selskapet Norsk Bane ønsker nå å lage ei alternativ utredning. 

nyheter>>

Norsk Bane – et selskap som i hovedsak er eid av enkelte norske kommuner sørpå, og jobber for utbygging av høyhastighetstog i Norge – tok tidlig i høst kontakt med Tromsø kommune. De ber om flere millioner for å lage en ny jernbaneutredning for Nord-Norge. Svarfrist: Det haster, skriver iTromsø.

Ifølge selskapet er det god grunn til å tvile på flere av vurderingene i Jernebanedirektoratets utredning.