Ketil Stokkan (63) frikjent for fysisk å ha krenket elev

Da det ble bråk i klasserommet, holdt lærer Ketil Stokkan en klut mot munnen til en elev. Det endte med rettssak i Tromsø.

Frikjent: Ketil Stokkan ble frikjent i Nord-Troms tingrett. Her er han avbildet i klasserommet på Nordkjosbotn skole i Troms ved en tidligere anledning.  Foto: Terje Mortensen

nyheter>>

I slutten av oktober måtte den tidligere Melodi Grand Prix-helten, Ketil Stokkan (63), møte i Nord-Troms tingrett da han hadde nektet å godta et forelegg på 6.000 kroner. Forelegget ble utstedt til Stokkan etter en hendelse i klasserommet i mai 2019, der han var hentet inn som vikarlærer for en klasse i Balsfjord med en del uro.

I en opphetet situasjon mellom Stokkan og en 12 år gammel elev tok Stokkan opp en tavleklut og viftet den mot ansiktet til eleven, og skal ifølge hans egen forklaring ha kommet borti ved munnen til eleven i et kort sekund.