Droppet utsettelse - Nye Tjeldsund kunne risikert å få en halv kystsoneplan

Kommunestyret i Skånland åpner opp for et avlastningsanlegg for oppdrett ved Langeberget utenfor Sandstrand. Rødt og SV sitt utsettelsesforslag ble stemt ned i møtet onsdag.

Kjell E. Pedersen (Rødt) fremmer utsettelsesforslag, ordfører Helene Berg Nilsen (Ap) noterer, med rådmann Torbjørn Simonsen ved sin side. Setteordfører Stein Roar Nilssen (Ap) til høyre. 

nyheter>>

- Om saken utsettes, og det ikke er dette kommunestyret som skal vedta kystsoneplanen, så betyr det at nye Tjeldsund kommune kommer til å ha en halvt godkjent kystsoneplan på nyåret, ettersom at Tjeldsund kommune vedtok sin del av kystplanen i går, sa Christine Bertheussen Killie (H).

De to kommunene slår seg sammen fra nyttår, og dette var et av argumentene i kommunestyret i Skånland onsdag, da de vedtok kystplanen. Andre argumenter var muligheter for arbeidsplasser og inntekter til kommunen.