Etterlyser info i Evenes

Ordførerkandidat Terje Bartholsen i Evenes Arbeiderparti har stor forståelse for at krisen som Evenes står i er krevende å håndtere, men nå ber han om mer info til innbyggerne i saken.
nyheter>>

- Behovet for informasjon hos velgerne i Evenes stort. Det er også stort hos «nyvalgte» kommunestyrerepresentanter, kandidater og partier, skriver han i en epost til Evenes kommune fredag.

Evenes kommune foretok torsdag kontrolltelling da det var oppdaget avvik etter kommune- og fylkestingsvalget 9. september. Ordfører Sisilja Viksund (H) som leder valgstyret opplyste til Harstad Tidende torsdag ettermiddag, da kontrolltellingen var over, at mandatfordelingen og hvem som skal sitte i kommunestyret ikke er endret etter ny telling. Men avviket med flere stemmesedler enn registrerte kryss i manntallet, er fortsatt status etter telling, og valgstyret har ikke noen forklaring på hvordan det kan ha skjedd.