Her røyker narkodømte Remi cannabis på trappa til tinghuset – helt lovlig

– Norske leger har gitt oss resept på medisinsk cannabis, men vi har ikke råd til å kjøpe det. Da ble løsningen å dyrke medisinen vår selv, sier han.

«Vaper» cannabis: Gjennom et elektronisk apparat som fordamper stoffet man putter i den, «vaper» Remi Sørelvmo (45) cannabis på utsiden av tinghuset i en av rettens pauser.   Foto: Silje Løvstad Thjømøe

nyheter>>

Det sier Remi Sørelvmo (45) fra Aursfjorden i Målselv. Sammen med de tre kompisene Tony Solvang, Joar Paulsen og Karlsen (som ønsker ikke å bli omtalt ved fornavn), ble han dømt til ett års fengsel i Senja tingrett i januar i år, for grov narkotikaovertredelse.

I september 2017 ble de fire Målselv-mennene tatt for å dyrke cannabis hjemme hos en av dem. I boligen og garasjen til en av de tiltalte ble det funnet 161 planter, der 30 planter hadde toppskudd. Alle fire har godkjent bruk av medisinsk cannabis, på grunn av langvarige smerter og kroniske lidelser.