Ragnhild Furebotten og energien

Best kjent fra Hekla Stålstrenga, men også med en stødig karriere som soloartist. Ragnhild er en artist som best får ut energien sin når hun spiller til noen, og ikke i et tomt studio. Derfor valgte hun denne tøffe løsningen, og intet tidspunkt kunne vel være bedre enn Festspillene.

Spilleglede: Det er ikke tvil om at musikkgleden er godt forankret i alt Ragnhild Furebotten gjør  Foto: John Storhaug

nyheter>>

Hun gjør om gamle ærverdige Tonehuset til studio, og inviterer publikum til å komme, og ber dem samtidig om å være musestille når hun spiller. Og det fungerer veldig bra.

Med et kroppsspråk som roper spilleglede, utfolder hun, Emilia Amper og Frode Haltli seg. Gjennom flere slike små sessioner med samme repertoar, som alle tas opp, plukkes til slutt de beste ut, og ender opp på hennes neste soloalbum. Albumet er for øvrig allerede gitt tittelen «Klopper».