Nå åpner festspillene - i regn selvfølgelig

Den offisielle åpningsseremonien foregår på busstorget i Harstad. Den er for anledningen er malt som ei rød sol.

Åpning Slik så det ut ved bussterminalen like før åpningen klokken 13. 

nyheter>>

Det er det omdiskuterte Nordtinget som er rammen for årets seremoni lørdag klokken 13, med Amund Sjølie Sveen i spissen.

I går var Sveen og kompani på plass utenfor Equinor-bygget der de ga vodka og kake til de ansatte.

På åpningen ventes likevel tradisjonelle taler, prominente gjester, allsang, kraftig regn (ifølge yr.no) - og i år avstemminger i saker som er viktig for Nord-Norge.

Festspilldirektøren og forsvarministeren blir intervjuet av NRKs Nils Mehren rett før åpningen.  Foto: Tone Anita Karlsen

 

Randi er Mor Festspillene: Siden 1982 har hun jobbet for ni festspilldirektører

Hun har jobbet for ni festspilldirektører siden hun startet på Festspillene i 1982. Men nok er ikke nok for Randi K. Olsen. Hun starter pensjonisttida med å gjøre det hun alltid gjør på denne tida av året – lokke folk på festspill.


At det regner er ikke unormalt, sier festspilldirektør Maria Utsi.

- Jeg kan telle godværsdagene under festspillene på én hånd så lenge jeg har vært direktør, sier hun. Les mer om dette her

  Foto: Tone Anita Karlsen

 

En studie av maktforholdene i Harstad er også på programmet, har Sveen varslet tidligere. Vi oppdaterer HT.no med flere saker fra festspillene ut over dagen.


Rekordstor arrangementshelg

Har du planer om å reise bort fra vårt distrikt i helga? Da bør du kanskje revurdere, for her skjer det ting for enhver smak.