Fylkestinget for Troms og Finnmark legges til Harstad: – Ikke min skyld

Det konstituerende fylkestinget til nye Troms og Finnmark fylke legges til Harstad. Men hvor fylkestinget skal legges permanent er ennå ikke avgjort.

HARSTAD-TOPP: Kari-Anne Opsal (Ap) er leder av fellesnemda, og ordførerkandidat i Harstad. Blir hun ordfører kan hun være vertskap for det første fylkestinget til nye Troms og Finnmark fylkeskommune.  Foto: Martin Lægland

nyheter>>

KIRKENES (iTromsø): Fylkestinget er forsamlingen bestående av de folkevalgte i politikerne på fylkesplan. Etter valget i høst blir det et nytt fylkesting bestående av både et sammenslått Troms og Finnmark, ettersom fylkene har blitt tvangssammenslått av regjeringa.

Fylkeslagene i Arbeiderpartiet, som er største parti i både Troms og Finnmark, har inngått en avtale om at Tromsø skal være fylkeshovedstaden, og at både politisk og administrativ ledelse skal legges til Tromsø og Vadsø.