Situasjonen rundt «dødsalgene» er fremdeles stabil i Troms

Torsdag ettermiddag melder fiskeridirektoratet at situasjonen rundt de såkalte dødsalgene fremdeles er stabil i Troms. I Nordland er det derimot høy dødelighet.

SITUASJONEN ER STABIL: Ifølge kommunikasjonsdirektør i fiskeridepartementet, Anette Aase, er situasjonen rundt de såkalte dødsalgene stabil i Troms. ARKIVFOTO 

nyheter>>

– Rundt tusen fisk er døde, men vi er ikke sikre på at det er på grunn av algene på dette tidspunktet, sier kommunikasjonsdirektør ved fiskeridepartementet, Anette Aase.


Laksedød i fire anlegg ved Kvaløya – Fiskeridirektoratet og KSAT koblet inn

Oppdretterne hevder laksedøden har avtatt onsdag. Fiskeridirektoratet og KSAT i Tromsø bistår næringen.

 

Mandag ettermiddag denne uka meldte Fiskeridirektoratet at de såkalte dødsalgene ikke så ut til å komme nordover mot Tromsø. På tirsdag kveld fikk de likevel melding om endret adferd hos fisken og «noen hundretalls» døde fisk, ved fire anlegg på yttersida av Kvaløya.


Leserinnlegg:

Hjelp! Vi trenger et ja!

Dør det mer fisk nå? Hvor mange må vi permittere? Hva med alle private lån?

 

Universitetet i Tromsø tok tirsdag en rask gjennomgang av prøver fra anleggene, og de viste høy tetthet av ulike alger, blant annet Chrysochromulina-algen, «dødsalgen».

Onsdag hadde situasjonen stabilisert seg, og den er fremdeles stabil ifølge Aase.

– Det er fremdeles mye alger i havet i Troms, men slik det ser ut nå er det rolige forhold, sier Aase.


Kan ha berget verdier for over 400 millioner kroner

Mens algene utslettet millioner av fisk i Ofotfjorden og Astafjorden, jobbet skipet Inter Nord for å berge fisk av veien for giftalgene. I natt lykkes de med å få all fisken ut.