Trente styrke og balanse

Fredag den 10. mai arrangerte Trygge lokalsamfunn Harstad Norges største seniortrening.

Deltakere på seniortrening  Foto: Picasa

Fredag den 10. mai arrangerte Trygge lokalsamfunn Harstad Norges største seniortrening. Seniortrening arrangør og frivillige.   Foto: Privat

Seniortrening i Harstadhallen i regi av Harstad kommune med flere. Over 100 detok.   Foto: Privat

Seniortrening. Vann og frukt til de aktive seniorene.  Foto: Picasa

nyheter>>

Det kom hele 116 deltagere. De fikk lære enkle øvelser for bedre styrke og balanse.

Ivar Østberg ønsket velkommen til trening og snakket litt om historien til verdens aktivitetsdag og viktigheten av å holde seg i aktivitet også når man blir eldre, opplyser avdelingsleder/koordinator Trygge lokalsamfunn, Enhet for helse og mestring i Harstad kommune, opplyser Elin K. Jernsletten.

Instruerte

-  Sju fysioterapeuter var med på å instruere og øvelsene ble lagt opp slik at alle kunne delta, også de som måtte sitte på stol eller i rullestol. Deltagere oppga at det var en god trening som gjorde dem varme og svette, opplyser Jernsletten.

Det var mulighet til å prøve seg på seniordans og mange deltok der også.

 For de heldige vanket det fine premier, det ble trukket 27 premier på inngangsbilletten som var gratis. Blant annet var det to gavekort på forestilling på Kulturhuset og frisør og fotpleie-time.

Aktivitetssenteret

- I hallen var det muligheter for å ta seg litt frukt og vann og en kunne få informasjon om ulike aktivitetstilbud i Harstad og en kunne ta med seg hjem en beskrivelse av øvelsene som ble gjort på treningen, melder Jernsletten.

 Det å ha et godt sosialt liv er også viktig når man blir senior, det ble derfor invitert på gratis kaffe og kake på Aktivitetssenteret på Sama etter treningen. Nesten 100 deltagere tok turen dit for litt fredagskos.

Fra Helsefag på Stangnes kom det 20 elever som hjalp til med å få arrangementet i havn, de satte pris på å få komme og være sammen med seniorene.

Bidro

I Trygge lokalsamfunn er det å jobbe tverrfaglig viktig og dette arrangementet er et godt eksempel på arbeidet. Her jobber blant annet Stangnes videregående skole, Frivillighetssentralen, Sanitetsforeningen og Harstad kommune sammen om å få til et arrangement som skal bidra til at befolkningen unngår å falle og holde seg i god fysisk form.

- 10. mai var Verdens aktivitetsdag og vi ønsket å sette fokus på trening som det viktigste fallforebyggende tiltaket. En er selv ansvarlig for å holde seg i aktivitet slik at en unngår å falle. Veldig mange seniorer holder seg aktive, men husk at trening av styrke og balanse er et viktig tillegg til gåturene, opplyser Elin K. Jernsletten.