Trailersjåføren i E8-ulykken i retten: – Kanskje jeg burde ha ventet med å kjøre

Den litauiske sjåføren kjørte i 88 kilometer i timen da han krasjet med Charlie Dan Lind, men tror ikke ulykken kunne vært unngått om han kjørte saktere.

FORSVARER SJÅFØREN: Ulf E. Hansen forsvarer den 56 år gamle litaueren som kjørte vogntoget.  Foto: Silje Løvstad Thjømøe

nyheter>>

– Først bråbremset jeg, men jeg oppdaget at det ikke hjalp fordi jeg bare skled. Jeg prøvde å rette opp bilen for ikke å kjøre av veien, og slapp bremsen helt. Jeg så to personbiler komme mot meg. Da vi kjørte forbi hverandre så smalt det. Jeg prøvde å bremse igjen, men det var så glatt og jeg var redd for å miste kontrollen, sier den 56 år gamle trailersjåføren i sal 8 i Nord-Troms tingrett.


Tirsdag gikk rettssaken mot trailersjåføren i E8-ulykken:

Ramona Lind i retten: – Charlie kommer aldri til å våkne igjen

For få dager siden fikk hun beskjed om at sønnen Charlie Dan Lind (22) aldri vil våkne igjen. Ramona Lind har gruet seg til å gjenoppleve det hele i rettssaken mot sjåføren som kvestet sønnen hennes.

 

Den litauiske mannen er tiltalt for uaktsomt kjøring samt for å ha uaktsomt forårsaket betydelig kroppsskade etter at vogntoget han kjørte krasjet med Charlie Dan Lind (22) på E8 7. januar.