Stenger luftrommet for Boeing-fly

Flere land har valgt å stenge sine luftrom for Boeing 737 MAX 8-fly etter søndagens flyulykke i Etiopia. Nå velger også Norge å stenge sitt luftrom for denne typen fly, skriver Dagbladet.

Et Boeing 737 MAX 8 fly fra Norwegian på Oslo lufthavn. Flyselskapet har for øyeblikket satt alle 18 fly av typen på bakken. Passasjerer som blir berørt av at avgangen blir kansellert eller ombooket vil bli orientert.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter>>

Det opplyser Luftfartstilsynet til NRK.

Like før klokken 17.00 mottok Harstad Tidende pressemelding om oppdatert informasjon om Norwegians 737 MAX-fly.

Etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter har Norwegian valgt å sette sine 18 Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre.

– Vi gjør nå vårt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt og jobber med å omdisponere flyflåten, slå sammen flygninger og booker om passasjerer til andre flygninger for å begrense konsekvensene for de reisende, sier Norwegian i ei pressemelding.

Videre står det:

– Vi beklager til de som blir berørt av dette, men sikkerheten til våre passasjerer og ansatte kommer alltid først. Berørte passasjerer vil bli informert via SMS og på våre hjemmesider. Kunder som likevel trenger å kontakte oss kan gjøre det via chat, sosiale medier eller telefon: +47 21 49 00 15. 

Alle 737 MAX 8-fly som er i lufta vil enten fortsette til destinasjon eller returnere til hjemmebase. 

Vi vil sende ut ny informasjon så fort vi har ny informasjon tilgjengelig.

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika.

Norwegian har en flyflåte på rundt 160 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden.