Person gjennom isen ved Storvann:

Mann i 50-årene er uskadd

En mann ble søndag fraktet nedkjølt til UNN Harstad med ambulansehelikopter.

ULYKKE: En person ble fraktet nedkjølt til UNN Harstad sykehus med ambulansehelikopter søndag ettermiddaf. Personen hadde gått gjennom isen ved Storvann mot Sørlia i Harstad.   Foto: Tore Skadal

nyheter>>

Han hadde gått gjennom isen på Storvann søndag. Mannen skal ha vært i følge med en annen person og en hund, etter de opplysninger vi sitter inne med.

- Mannen i 50-årene ble fraktet inn fra Storvann nedkjølt. Han ligger nå til overvåking på sykehuset. Han har kommet uskadd fra hendelsen, opplyser pressevakta til Unn ved 15.35-tiden søndag.

- Mannen blir liggende på sykehuset inntil videre for observasjon.


Politi og brannvesen rykket ved 13.30 tiden ut til en hendelsen ved Storvann i Sørlia i Harstad.

- Vi har fått en melding om at en person skal ha gått gjennom isen på Storvann i Harstad. Nødetater er på vei til stedet nå, opplyser en ved operasjonssentralen til Troms politidistrikt ved 13.35-tiden søndag.

Kort tid senere meldte politiet at vedkommende er tatt om bord i helikopter og transportert til sykehuset i Harstad. Personen er ved bevissthet, men nedkjølt.

– Han gikk først gjennom isen, og forsøkte å ta seg opp igjen, uten å lykkes, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til VG.

Dette er den første meldingen politiet får melding om tynn is ved Storvann Nord.

– Det er fortsatt full vinter her, så det var en litt overraskende melding å få. Vi anmoder alle til å utvise forsiktighet når de ferdes i området, sier Munkvold.