Har fått signaler fra alle fire skredsøkerne i rasområdet i Tamokdalen

Politiet regner det nå som sikkert at alle de fire savnede ble tatt av skredet ved Blåbærtinden for en uke siden.

Bildet ble tatt fredag i forbindelse med leteaksjonen etter de antatt omkomne skiløperne.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

nyheter>>

Et nytt søk natt til onsdag har fanget opp signaler fra to skredsøkere. Totalt har vi nå registrert signal fra fire skredsøkere i skredet, melder politiet onsdag formiddag.

To skredsøkere ble lokalisert i et første søk fredag, og ytterligere to skredsøkere er altså påvist i nattens søk.


Møtte svenske som varslet om dødsskredet i Tamokdalen: – Ble svært urolig da jeg hørte hva han sa

Skredobservatør Aadne Olsrud var førstemann på stedet etter skredulykken ved Blåbærfjell. – Det er en forferdelig situasjon som preger hele bygda, og er enda verre å vite at de fire ligger der ennå, sier han.


Fikk hjelp fra Sea King

Et Sea king-helikopter fra Forsvarets 330-skvadron har søkt gjennom skredet i natt med sende-/mottaker-utstyr. Resultatet av søket er at det nå er et definert område som skal gjennomsøkes ytterligere i søket etter de savnede.

– Avstanden mellom signalene i søket fredag og signalene i nattens søk gjør at vi kan utelukke at det dreier seg om de samme skredsøkerne. Vi gir ikke ytterligere detaljer om lokalisering av signalene, skriver politiet i en pressemelding.

–  Vi mottar ikke lenger signal fra de to skredsøkerne som ble lokalisert fredag. Dette funnet er markert, men det er behov for å posisjonere funnet så nøyaktig som mulig. Det vil avgrense innsatsområdet. Skredet skal derfor også søkes igjennom med Recco-utstyr. Dette er planlagt gjort med bistand fra Heliteam i dagslys onsdag.


Nina Hansen tok imot pårørende til skredsavnede i Tamokdalen:

– De har det tøft

Onsdag ble fire turgåere meldt savnet på Blåbærfjellet i Tamokdalen. Ett døgn senere landet ti pårørende til de antatt omkomne på Langnes. Finsk konsul Nina Hansen tok imot dem på flyplassen.

 

Tatt i ras forrige onsdag

Mikael Sten (29) fra Finland, Disa Bäckström (29) fra Sverige, André Stenfors (32) fra Finland og Niklas Nyman (36) fra Finland er antatt omkomne etter skredulykken i Tamokdalen i forrige uke.  Foto: Privat

 

Det er ikke planlagt å sette inn mannskaper i skredområdet onsdag.

De fire savnede og antatt omkomne skiløperne er finske Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29).


Kreditering: Norgeskart

 

De var på topptur til Blåbærfjellet i Tamokdalen, og ble sist observert i 14-tiden onsdag i forrige uke.


Navnene på de antatt omkomne i skredet offentliggjort

De fire som er antatt omkommet i snøskredet i Tamokdalen, er finske Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29).