Hurtigbåtene går ikke om vinden er sterkere enn 12 sekundmeter: – Dette kan ikke fortsette

En selvpålagt vindrestriksjon for hurtigbåttrafikken mellom Harstad og Tromsø får sin løsning i løpet av uka.

MAKS 12 SEKUNDMETER VIND: – Dette kan ikke fortsette. Vi må ha en rask løsning, og er lovet raskt svar. Det skal vi ha i løpet av uka. Vi kan ikke ha kanselleringer på 12 sekundmeter, sier Kurt Bones i Boreal.  Foto: Marco Bjørklund

nyheter>>

Da vet man i hvert fall hva som er årsak til problemene som oppsto, og som var årsak til restriksjonene. Hurtigbåtene går nemlig ikke om vinden er sterkere enn 12 sekundmeter.

Svar i løpet av uka

1. november fikk «MS Fløyfjell» noe i propellen, som gjorde at det ene propellbladet knakk. Boreal ville finne ut hva som gikk galt med propellene og i påvente av et svar på hvorfor, innførte selskapet et midlertidig tiltak.