Detter jobber politiet med i Troms og Nordland fredag

nyheter>>

Det er glatte veier flere stedet i Troms fredag ettermiddag. - Mange utforkjøringer og trailere med problemer, sier politiet i en melding rundt klokken 17. Statens vegvesen orienteres fortløpende om de mest utsatte stedene.

Nødetatene har rykket ut til en front-kollisjon på E6 i Ballangen fredag kveld. Meldingen kom klokken 1715. Ulykken har skjedd ved Skarfossen. - Bilene kommer brått på, står ved en sving, sier politiet som er på stedet og dirigerer trafikk. Eventuelle personskader er foreløpig ikke kjent.

Ved Svolvær har en bil kjørt av veien på Kongsmarka. Det er ikke meldt om personskade. En politipatrulje dro til stedet for å undersøke, meldte politiet rundt klokken 17. Noe senere melder politiet at de tror føreren har lekt seg på vinterføret. Bilisten er fratatt førerkortet og anmeldes.

Rundt 1 kilometer fra Nordkjosbotn havnet en bil utfor veien fredag ettermiddag. Hendelsen på E6 ble rapportert av politiet rundt klokken 16. Føreren tas med av ambulanse til legevakten på grunn av smerter.

En fersk sjåfør ble fratatt førerkortet etter at politiet målte vedkommende i 105 kilometer i timen i en 60-sone på Skjervøy fredag ettermiddag. Dette meldte politiet rundt klokken 16.

En semitrailer har kjørt i grøfta på E8 i Ramfjorden. Trafikken går som normalt forbi stedet, melder politiet rundt klokken 1410.

To trailere står fast i Skauvollbakken i Gildeskål. Personbiler kan passere på stedet, sier politiet i en melding.

Politiet i Tromsø minner om viktigheten av å rydde snø av bilen før kjøring, meldes det klokken 12.46. Store snømengder på tak skaper fort farlige situasjoner når det løsner under oppbremsing og raser ned over frontruten, melder Troms politidistrikt.

Politiet har avholdt trafikkontroll ved Ibestad skole, meldes det klokken 13.45. 18 kontrollerte. Ingen reaksjoner, melder Troms politidistrikt.

Melding om en utenlandsk buss som har havnet i vegkanten ved Ishavskatedralen. Dette er i krysset Turistvegen/Th. Widdingsveg., meldes det rett før klokken 12.00 fredag. Ingen personskader. Politiet er på stedet. Det vil bli litt trafikale utfordringer når bussen skal berges opp av vegkanten, opplyser Troms politidistrikt.

Trafikkulykke lastebil mot buss i Vesterålen ved 09.15-tiden. Sjåfør av buss ført til sykehus, med skade i fot. 9 personer kjørt til helsesjekk hos lege, meldes det klokken 10.15 av Nordland politidistrikt.

Trafikkulykke ved E6 i Finneidfjord, meldes det klokken 09.15.  En bil innvolvert. Nødetater på vei.  Ulykken har skjedd på Urdlandet/E6 Vegen er stengt. En person fraktet til legevakta, lettere skadd. Et felt er åpnet for trafikk, meldes det klokken 10.16. En person lettere skadd. Fraktet til Legevakt. Politiet jobber på stedet.

Tunnelen i Sigerfjord er stengt i forbindelse med elgpåkjørsel, meldes det klokken 09.12 fredag morgen av politiet i Nordland. Tunnelen er åpen, meldes det klokken 10.15.