Teater på kirketurné i Harstad

Med de folkekjære salmene til den svenske salmedikteren Lina Sandell i bagasjen, legger Hålogaland Teater ut på sin første kirketurné i Troms og Finnmark.

TURNE: Artist Maria Solheim (fra venstre), musiker Ole-Morten Indigo Lekang og skuespiller Kristine Henriksen skal på HT-turne med konsertforestillingen «Blott en dag». Turneen starter i Elvehøy kirke tirsdag 9. oktober og avsluttes i Kirkenes kirke 31. oktober. 

nyheter>>

Vanligvis spiller HT sine teaterstykker på kulturhusscener i de to nordligste fylkene. Nå skal kirkerommet til 14 kirker fylles med salmesang, musikk og monologer. Tirsdag 16.10. skjer det i Harstad kirke.

Dramatisk liv

Konsertforestillingen «Blott en dag» baserer seg på mange av de kjente salmene til den svenske dikteren Lina Sandell (1832–1903) og hennes dramatiske liv. Skuespilleren Kristine Henriksen og artisten Maria Solheim synger og leser monologer mellom sangene.