Tidligere Tromsø-student omkom i bilulykke i Sør-Afrika

25 år gamle Vilde Marie Aanderaa, som omkom i en biluykke i Cape Town natt til mandag, har studert ved Universitetet i Tromsø og jobbet som frivillig på Driv.
nyheter>>

Universitetet i Bergen (UiB), der hun var student, meldte nylig i en pressemelding at det til sammen var tre norske studenter involvert i ulykken. De to andre er, ifølge VG, ikke kritisk skadet, men tas hånd om av helsepersonell.

– Å miste en student er noe av det aller verste man kan oppleve ved et universitet. Det berører oss som institusjon, vennekretsen og medstudenter, selv om våre tanker selvsagt i fremste rekke går til de aller nærmeste som har mistet et familiemedlem, sier dekan Helge Dahle ved matematisk-naturvitenskapelig fakultet ved UiB, ifølge VG..

Aanderaa har tidligere studert biomedisin ved UiT ifølge hennes Facebook-konto. Hun har også jobbet som frivillig ved Driv i rundt ett års tid. Ansatte som har jobbet med henne beskriver nyheten som ufattelig trist.

– Vilde jobbet på Driv for cirka fem år siden. De frivillige og ansatte som jobbet med henne minnes henne som en trivelig, flink og morsom jente. En slik beskjed er alltid trist å få, ikke minst når en tragedie rammer et så ungt menneske med hele livet fremfor seg. Våre varmeste tanker går til Vildes familie og venner, sier daglig leder Emma Lindhult ved Driv.