Mann i 70-årene fyllekjørte med traktor for andre gang på to uker

Nå har politiet beslaglagt traktoren.

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix 

nyheter>>

Troms politidistrikt fikk melding onsdag klokken 13.04 om vinglet kjøring med traktor i Evenskjer sentrum. Nærmere undersøkelse viste at vedkommende var alkoholpåvirket.

– Dette er samme person som gjorde det for to uker siden i Skånland. På grunn av gjentakelsesfare tar vi beslag i traktor, sier operasjonsleder Kåre Munkvold.

I tillegg hadde ikke vedkommende gyldig førerkort.

– Sak opprettes, opplyser politiet.

Gjenganger

Det var den 28. august en lignende hendelse fant sted:

Politiet ønsket tirsdag å stoppe en traktorfører mistenkt for promillekjøring i Skånland tirsdag morgen. Dette var starten på en biljakt uten like etter at politiet så sjåføren drikke øl bak rattet.

- Føreren nektet å stanse, men siden farten var på rundt 30 kilometer i timen ble det en lang kø bak traktor og politiet, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland.

Politiet i Troms jaktet på føreren fram til Evenes og området rundt flyplassen da fører av traktoren tok av veien og satte av sted til skogs.

Da overlot Troms ledelsen av aksjonen til Nordland siden jakten nå hadde krysset fylkesgrensen.

- Det var to biler som fulgte traktoren fra Troms. Ute i terrenget ved flyplassen har traktoren kjørt seg fast. Politiet jaktet så til fots og vi fikk til slutt kontroll på mannen.

En sjekk på stedet viste at sjåføren blåste rødt, og mannen er nå på tur til legekontor for blodprøve.