Har hengt klesvasken til tørk - da nærmer det seg festivalstart

I helga har blant annet Erlend Jensvold og Odd Petter Eliassen hengt opp klesvask i sentrumsgatene. Da vet vi at Bakgården nærmer seg.

Erlend Jensvold og Odd Petter Eliassen stortrives som frivillige for Bakgården, og gjør det år etter år.   Foto: Line V. Roksøy

nyheter>>

Jensvold og Eliassen er rutinerte frivillige på Bakgården. Fredag fant vi dem høyt oppe i en lift, mens de fisket opp sammenrulla forklær, t-skjorter og kjoler som de nøye stroppet fast på tørkesnorer over bygatene i Harstad. Om litt under to uker braker det løs med tidenes største Bakgården, som feirer 10 år i år. Opphengt klesvask og klesklyper er deres største kjennetegn og varmerke.


Bakgården spent på mottakelsen av det nye konsertområdet:

–Har vi gjort et riktig valg?

Festivalgeneral Jan Santocono både håper og tror at årets festival skal kunne bidra til noe enda større.

 

- Blir kjent med mange

- Det er mange ulike oppgaver å løse som frivillig, som å rigge til scenen, hjelpe til med å bære, flytte lysrigger og å pynte i byen, som vi gjør nå, sier Jensvold, som har vært frivillig i fire år. Han mener det er rundt 20 andre frivillige som han kjenner til fra før som bidrar til at det blir festival i august.