Kvæfjord-løperen var i forkant av løpet innstilt på at det ville bli tøft fysisk.

– Det var et hardt løp, men det var jeg klar over på forhånd. Jeg kom inn i mål litt bak nummer en med en luke ned til tredjeplassen. Jeg synes at jeg klarte å disponere løpet mitt veldig bra, sier Aders.

Utfordrende løp

Halvmaratonen i Stockhorn er kjent for å være et utfordrende løp hvor løperne får bryne seg på mange motbakker. Under lørdagens løp sprang Aders og de andre deltagerne totalt 1700 meter oppover. Tatt omstendighetene i betraktning hadde Aders en klar plan i forkant av løpet.

– For meg var det viktig å holde igjen fra start. Jeg hadde sjekket ut løypetraseen på forhånd og bestemte meg for at jeg måtte prøve å unngå å løpe meg stiv i løpet av de første 10 kilometerne, sier Aders.

– De første 10 kilometerne er det nemlig bare en stigning på 400 meter. Jeg var dermed forberedt på at det ville bli veldig bratt de siste kilometerne, fortsetter Aders.

Kunne bli avlyst

Aders er tilfredsstilt med hvordan løpet utviklet seg, selv om ikke resultatet er det som ligger mest i fokus.

– Jeg er veldig fornøyd med en god andreplass. Jeg fikk den gjennomkjøringen jeg var ute etter. Jeg har ikke løpt altfor mye i motbakker i år, så jeg er fornøyd med at det gikk så bra som det gjorde. Heldigvis var det noen små nedoverbakker i mellom de verste motbakkene så jeg fikk litt pusterom og muligheten til å hente meg litt inn igjen. Jeg kjenner at leggene fikk kjørt seg godt. Neste gang jeg skal springe maraton, kommer jeg til å nyte at det går slakt bortover, sier Aders lurt.

Fredag var flere bekymret for at løpet kunne bli avlyst. Værmeldingen hadde nemlig vist store sjanser for torden.

– Det lynte og tordnet i natt, men i dag har det vært helt fint. Det har småregnet litt og egentlig vært perfekt løpevær. Arrangøren skrev på nettsiden sin i går kveld at de var selvsikre på å kunne gjennomføre løpet som planlagt. Etter det var jeg ikke noe særlig bekymret, sier Aders.