Det var like før jul i fjor at Ingrid Hopsø (30) og Nicholas Brooks (33) la inn bud på drømmesmåbruket i Sunndal i Møre og Romsdal. Paret, som til nå har bodd i Tromsø, falt pladask for stedet da de var på visning i november.

Det var Driva som først omtalte saken (for Drivas abonnenter).

Boligannonsen hadde ligget ute en stund, så de trodde de var alene om å ha lyst på småbruket. Men der tok de grundig feil. Det ble nemlig budrunde mellom det unge paret og Øystein Larsen (52), som også hadde vært på jakt etter småbruk.

FLYTTING: I april tok Ingrid Hopsø og Nicholas Brooks over småbruket, og i slutten av mai flyttet de inn.

Snakket dårlig om gården

Mannen bød 1,5 millioner kroner, og Ingrid og Nick la på 100.000 på toppen av det. Etter hvert nærmet budene seg parets maksgrense på to millioner kroner, skriver NRK.

Da motparten bød 2,1 millioner var slaget tapt og Larsen fikk tilslaget på eiendommen.

– Vi brukte kvelden på å snakke dårlig om gården, for å få det ut av systemet. Budrunden kom jo litt brått på, for vi trodde vi var alene om å legge inn bud, sier Hopsø til iTromsø.

BÅTLIV: Nicholas Brooks (33) og samboer Ingrid Hopsø (30) delte begge samme drøm – å kjøpe et idyllisk småbruk.

Da Larsen la seg på kvelden etter å ha vunnet budrunden, begynte han å tenke.

– Jeg er femti år og halvfet og har midler. Hvorfor nekte dette unge paret å realisere drømmen sin? Gode ting skjer gode mennesker, heter det. Så nå håper jeg de er gode mennesker, sier Øystein Larsen til Driva.

– Det er bare penger

Dagen etter mailet Larsen eiendomsmegleren og spurte om han kunne få la Ingrid og Nick kjøpe eiendommen for de to millionene de hadde bydd, mot at han selv betalte mellomlegget på 100.000 kroner.

– Larsen må være årets julenisse. Jeg har solgt 1500 eiendommer og har aldri vært med på lignende. Har aldri hørt om det heller, sier Jan Egil Fornes i Garanti Eiendomsmegling i Molde til Driva.

– Det er bare penger og det var riktig å gjøre det, sier Larsen, som fremdeles er på jakt etter et småbruk.

For Ingrid og Nick var det først vanskelig å tro på det som skjedde.

– Hva er dette? Er det tull? Jeg måtte ringe mamma og pappa og rådføre meg. Etter hvert skjønte vi at dette var reelt, at dette er snakk om en person med veldig mye samvittighet, sier Hopsø til iTromsø.

Stort oppussingsprosjekt

Paret, som til nå har bodd og jobbet i Tromsø, har ingen tilknytning til Sunndal. Ingrid Hopsø, som opprinnelig er fra Trondheim, har lenge vært på utkikk etter et småbruk i nærheten av hjemfylket.

ARBEID: Det er mye arbeid som må gjøres på småbruket. Paret har fått drenert rundt gården, og vann er lagt inn. Nå står strøm og kloakk på agendaen.

De har en stor jobb foran seg, med mye som må gjøres med det gamle småbruket. Det har ikke vært fastboende på småbruket på over 50 år. Den forrige eieren har, ifølge Hopsø, ikke overnattet en eneste gang.

Det har ikke vært innlagt vann eller kloakk i huset, og kjelleren har stått full av vann på grunn av at dreneringa rundt huset er tett.

Paret overtok nøklene i april, og flyttet inn helt i slutten av mai.

– Da vi var her på visning var det regn, grått og fullt av vann i kjelleren. Nå er det tørt, fint og varmt.

Er godt i gang

De har allerede kommet godt på vei med utbedringa. De har drenert rundt hele huset, og har lagt inn vann. Nå skal de få ordnet med kloakk, isolasjon, strøm og få peisene i orden.

– Vi tar det litt etter litt. Det er ikke noe poeng å gjøre mer enn man må, sier Hopsø, som mener kvaliteten på tømmerhuset er god.