En tydelig beveget hadselordfører forteller at dødsfallet mandag går inn på hele organisasjonen.

– Vi er i dyp sorg etter å ha fått beskjed om at vi har mistet en kjær medarbeider. Tove har jobbet mange år i Hadsel kommune og etterlater seg et stort tomrom. Mange er berørt av dette. Hun var et meget aktivt menneske også utenfor jobb, i organisasjonsliv og idrett, forteller Siv Dagny Aasvik.

– Våre tanker går til hennes nærmeste, legger hun til.

Fredheim Hansen var en del av kommunens sentraladministrasjon, med oppvekst som arbeidsfelt.

– DYP SORG: – Tove har jobbet mange år i Hadsel kommune og etterlater seg et stort tomrom, forteller ordfører Siv Dagny Aasvik. Foto: ATLE NIELSEN

Klare til å bistå familien

Tirsdag morgen var det samling for de ansatte på rådhuset der det ble gitt informasjon om dødsfallet.

– I samråd med politiet og familien er det også sendt ut informasjon på e-post til de ansatte på rådhuset og øvrige ansatte som hadde nærmest tilknytning til henne. Kommunens ledelse var i dag samlet sammen med ledelsen i kriseteamet. Kommunens tjenesteapparat står klar til å bistå familien med den hjelpen som er ønsket i tiden framover, sier ordføreren.

Opprinnelig fra Grytøya

Ifølge Vesterålen Turlag var Tove Fredheim Hansen var opprinnelig fra Grytøya.

Turlaget skriver at det er et stort tap for lokalsamfunnet at hun er borte.

– Vesterålen Turlag sørger over Tove Fredheim Hansens brå bortgang i ei ulykke på Dønna. Stokmarknes-kvinna var en kjær frivillig i turlagets arbeid for friluftslivet i Vesterålen, og nyheten om hennes død ble møtt med vemod og bedrøvelse, skriver laget i en pressemelding.

– Tove spredde god stemning rundt seg. Hun var en flott turkamerat – alltid positiv, forekommende og hjelpsom, sier mangeårig turleder Ole Jostein Brenna i pressemeldingen.

Tove Fredheim Hansen bidro særlig i arbeidet med Vesterålen Turlags heimeside på nettet. Og ellers var hun lett å spørre når det skulle gjøres en ekstra innsats. Hun både merket løyper og ledet turer.

– Vi har så mange gode minner om Tove. Den blide dugnadsdeltakeren var lett å bli glad i, sier Sølvi Mathisen, som blant annet har samarbeidet med Tove Fredheim Hansen om Titoppersturen på Søndre Langøya.

– Tove var glad i det aktive friluftslivet, hva enten det gjaldt turgåing, toppturer, sykling eller padling. Hun var så sterkt til stede – ikke bare for seg sjøl, men for mange andre mennesker. Familien har lidd et fryktelig tap, og et helt lokalsamfunn føler med dem i sorgen, heter det i meldinga fra Vesterålen Turlag.