Olav og Anne-Marie Kampevoll er fra Stonglandseidet på Senja, og gjorde et noe utradisjonelt valg da de bestemte seg for å ta med barnebarna og sønnen på båttur i Bergsfjorden på yttersia av Senja i regi av Basecamp Senja.

– Jeg synes barnebarna må oppleve Senja, og da det virkelige Senja. Ikke bare fra veien og bilen, men fra havet også. Vi som er så gamle som vi er har heller ikke opplevd Senja fra denne siden med båt, så det var en fantastisk opplevelse, sier bestemor i familien, Anne-Marie Kampevoll.

Det er jo stort sett turister som tar i bruk denne industrien på Senja, noe Kampevoll skjønner lite av.

Alt i umiddelbar nærhet

– Jeg har tenkt mye på det selv, hvorfor ikke flere på Senja og i nærområdet utforsker øya mer. Jeg tror det handler mye om at man må være glad i opprinnelsen sin, hvor man kommer fra. Man må bruke tiden på å bli kjent med øya og vårt eget nærmiljø, og ikke minst naturen som vi har rundt oss til enhver tid, sier hun.

Paret er bereist, og har opplevd mange forskjellige turer. Det er først da man skjønner hvor fint og godt man har det hjemme, mener de.

– Når man er ute å reiser i andre land og kontinenter, da ser man virkelig kontrastene. Bare dette med det rene vannet vi har, og naturen som om- ringer oss overalt hvor vi går. I utlandet er det ofte slik at man ser fjellene i det fjerne når man er med havet, eller motsatt, men her har du alt i umiddelbar nærhet, sier Olav Kampevoll.

– Anbefales virkelig

De er veldig fornøyd med turen de fikk med Basecamp Senja, med Trude Mørkved i spissen som turguide.

– Denne turen anbefales virkelig! Vi er skikkelig godt fornøyd, og skulle egentlig ønske vi kunne vært her hele dagen. Vi er veldig imponert med det Trude og Basecampen får til, sier de.

Besteforeldrene kunne godt tenke seg en ny tur en gang i fremtiden.

– Vi begynte med denne turen, så får vi se om vi tar det et steg videre neste gang. Blir det godt vær er det absolutt mulig.

Vil reise utenlands

De legger ikke skjul på at de er ganske nysgjerrig av seg.

– Vi er veldig nysgjerrig, ja. Vi sitter ikke bare og ser ut av stuevinduet. Dette er noe vi har tenkt på i lang tid, og endelig ordnet det seg slik at vi kunne ta en slik tur, sier de.

Daglig leder i Basecamp Senja, Trude Mørkved, forteller at det er blitt en økende trend med lokale som vil utforske eget nærområde.

– Typisk for nordmenn, og da spesielt vi her nord, er at når vi skal dra å oppleve noe, så reiser vi veldig gjerne utenlands. Men i det siste ser vi at det er blitt mer populært å oppdage disse lokale opplevelsene i eget område. Dette er jo et resultat av at det blir et større tilbud for opplevelser på Senja, og hele opplevelsesindustrien er i vekst på grunn av alle turistene som kommer, sier Mørkved til Folkebladet.

Kommer for nordlyset

Hun mener at lokale bedrifter og organisasjoner er flink til å utnytte denne industrien.

– Det er helt klart mest av de. Nå er det jo en rolig periode sånn sett med besøk både fra bedrifter og turister med tanke på fellesferie, og det at turistene stort sett kommer for å se nordlyset. Da ser vi en økende interesse fra lokalmiljøet, spesielt på dager som dette med knallsol.

Mørkved forteller om lokalkjente som er sjokkert etter en slik tur.

– Folk kan godt være veldig kjent ellers på øya, men ikke akkurat her i området, og da blir de helt sjokkert over omfanget av historie, kultur og opplevelser som finnes her. Og ikke minst at det er så utrolig vakkert, avslutter hun.