18. mai startet Linas på en nesten 1.000 kilometer lang reise – nå er han snart i mål

For nesten to måneder siden startet Linas Hauge (24) å gå fra Kvænangen til inntekt for Kreftforeningen. Nå har han snart samlet inn 200.000 kroner.

SNART I MÅL: Linas Hauge trenger bare å gå fra Tromsø til Hansnes før han er ferdig med den nesten 1.000 kilometer lange gåturen. Foto: privat 

nyheter>>

Siden den gang har han vært innom steder som Birtavarre, Nordkjosbotn, Bardufoss, Setermoen, Evenes, Harstad, Ibestad, Finnsnes, Senja og Brensholmen.

Nå venter siste etappe, som er fra Tromsø til Hansnes. Da har Hauge tilbakelagt nesten 1.000 kilometer.

– Det føles litt rart å være så nærme målet. Jeg har vært på tur i nærmere 50 dager, så det er en litt merkelig følelse å nesten være ferdig. Turen virket nesten uoppnåelig da jeg skulle starte, forteller Hauge til iTromsø.

Går for Kreftforeningen

Formålet med den lange gåturen er å samle inn penger til Kreftforeningen. Per nå har Hauge samlet inn hele 172.000 kroner.

Hauge gir seg likevel ikke med dette. Han har nemlig et mål om å nå 200.000 kroner.

– Det er dette som har vært min motivasjon for turen at jeg går for en god sak. Jeg tenkte å rette oppmerksomheten mot Kreftforeningen ved å gjøre noe litt utenom det vanlige. Det har motivert meg veldig, spesielt siden jeg ikke har hatt det beste turværet, forteller 24-åringen.

Familien rammet

Grunnen til at Hauge går til inntekt for Kreftforeningen er av familiære årsaker.

– En årsak var at tanta mi fikk kreft og døde. Hun ble syk i desember i fjor og allerede i starten januar var det over. Det gikk bare tre uker. Som pårørende får en heller ikke tid til å forberede seg på hva som skal skje. Jeg har også annen familie i Nederland og Norge som har hatt kreft og dødd av kreft. Det har vært mye av denne sykdommen i mitt nærmiljø. Så jeg bestemte meg for å gjøre noe, bidra på min egen måte, sa Hauge til Folkebladet da han var omtrent halvveis med turen.

– Invitert i 50-årsdag

Hauge kan se tilbake på mange gode minner fra den nesten 1.000 kilometer lange turen.

– Det startet jo som en urban ekspedisjon hvor jeg bare ville sette utropstegn rundt Kreftforeningen, men det har utviklet seg til å bli en hyllest til alle jeg har møtt. Jeg har blitt tatt så godt imot av alle jeg har møtt i Troms. Jeg har fått mat og drikke, fått sove i hus og hytter, og til og med blitt invitert i en 50-årsdag. Det er helt fantastisk å tenke over hvordan jeg har blitt tatt inn i varmen.