I samarbeid med Festspillene ga Harstad Tidende en intimkonsert til en heldig fan i dag, fredag. I år fikk Siril Leirvik og en gjeng venner og kjente Ida Maria på besøk. Hun spilte en halvtimes akustisk minikonsert før hennes hovedkonsert i Nordic Hall klokka 22.

- En helt fantastisk opplevelse, som absolutt sto til forventningene, sier Leirvik etter konserten.

- Stort for meg

Leirvik har vært fan av Ida Maria i mange år, men det var via venninna Veronica Melå at konserten kom i gang. Hun vant konkurransen blant 120 andre, og var den som huset konserten. Leirvik fikk komme med en ønskelåt underveis. Hun fikk en "Yes!" fra artisten da hun kom med ønsket "Morning lights".

- Jeg har mange favorittlåter, men det var ekstra artig å få høre denne. Dette var veldig stort for meg, sier Leirvik, som selvsagt også dro på konserten i Nordic Hall.

- Masse gode folk

- Det var artig å komme hit, og få en sjanse til å spille akustiske låter og gjøre noe som jeg ikke vanligvis gjør så mye av, sa Ida Maria Børli Sivertsen da hun startet konserten. Etterpå var hun kjempefornøyd med opplegget.

- Denne kvelden her blir bare bedre og bedre. Sånn her skulle det vært hver gang, for det er så koselig! Jeg kommer inn til god stemning, masse gode folk og varme harstadværinger som sikkert synes det er godt å svette litt ilag når det har vært en så kald sommer med gode harstadværinger, sier hun før hun dro videre til Nordic Hall.

- Verdier og holdninger

Leirvik har vært på fem konserter med artisten tidligere, men har ikke snakket med henne før. Nå fikk hun signert plakat og hilse på Ida Maria sammen med dattera Saga (5).

- Jeg liker ikke bare artistens musikk. Det handler også om hennes holdninger og verdier. Hun har vært åpen rundt problemene hun har hatt med alkohol og rus, sier Leirvik i et intervju gjort tidligere i juni.

Se den 30 minutter lange intimkonserten her:

Ida Maria signerer plakat Foto: Tor Sellevold