Vi er kommet til den niende serierunden inneværende sesong. Bare ett poeng skiller de to tidligere toppserielagene i Amazon Grimstads favør.

Gjestene tar utgangspunkt i en 3-5-2-formasjon. Kanadieren Myia Wilkes spiller fra start for første gang. Stopperen debuterte i sluttminuttene mot Åsane i forrige serierunde.

- Det blir en spesiell kamp for min del. Jeg kom til Amazon Grimstad fra Fulham i 2003, og var i Grimstad i over ti år som spiller, assistenttrener og trener. Men den er ikke mer spesiell enn at alt er greit så lenge vi får med oss tre poeng hjem, sier trener Haugenes.

Innbyrdes står lagene med 12 kamper mot hverandre. Begge har fem seirer, mens to kamper er endt uavgjort. Det er tre år siden sist lagene møttes. Da vant Amazon Grimstad 2-0 hjemme, mens oppgjøret i Harstad endte 2-2.

1. min: Medkila har avspark ved Lotte Fikseth Fossem og Mette Skau, og kampen er i gang.

2. min: Gjestene står høyt og har etablert seg på Amazons halvdel innledningsvis.

3. min: Wilkes med solid start på kampen. Flink til å lese spillet og være i forkant av situasjoner. Amazon Grimstad sliter med å komme seg over midtbanen.

5. min: Målvakt Hanne Larsen får kjenne på ballen for første gang. Langpasning fra vertenes forsvar går helt inn til Medkilas sisteskanse.

6. min: Hjemmelaget har klart å flytte seg litt høyere i banen, og det er mer eller mindre stillingskrig på midten.

7. min: Frispark til Amazon Grimstad midt på Medkilas halvdel. Hjemmelaget flytter opp sine hodesterke spillere.

7. min: Høy og luftig ball inn i midten. Medkilas forsvar stanger kula bort.

8. min: Hjemmelaget forsøker et skudd fra 40 meter. Ballen stopper i gresset inne i Medkilas 16-meter, og Hanne Larsen kan enkelt bøye seg for å plukke den opp. Overoptimistisk forsøk.

9. min: Frispark til Medkila midt på Amazon Grimstads halvel. Kort variant, og Medkila spilller seg fremover, men balltap ved 16-meteren.

10. min: Kan fort bli en slitsom dag for spillerne. Nedbør gjør gressmatta våt og tung.

11. min: Tilløp fra Medkila. Lang ball mot vingback Silje Johansen, som blir skjermet bort ved bortre stolpe og ikke får avsluttet fra kloss hold.

13. min: Amazon Grimstad vil gjerne ta raskeste og korteste vei mot mål. Slår langt fra egen halvdel. Sigrun Linaker Dybvik er våken og får stanset et gjennomspill.

14. min: Publikum våkner på stadion når det løsnes et skudd fra 25 meter. Ser farligere ut enn det er. Ballen landet på nettaket. Hanne Larsen er rolig og har full kontroll på lompa.

15. min: Mette Skau vinner et hjørnespark for Medkila fra venstre. Det første fra hjørnet i kampen.

16. min: Amazon Grimstad sliter med å få kontroll etter dødballen. Medkila kommer til både to og tre innlegg, og klamrer seg fast ved 16-meteren. Ender til slutt med et skudd fra 20 meter. Ballen går sju-åtte meter utenfor. Bra trykk av Medkila.

18. min: Langskudd fra Medkila, og igjen lander kula på nettaket.

19. min: Vertene i angrep. Kriger i 16-meteren. Cathrine Dyngevold forsøker å finte seg fri og lykkes nesten, men Wilkes får tåa på ballen før Dyngevold kommer til avslutning.

22. min: Larsen må rydde opp utenfor 16-meteren. Medkilas sisteskanse er våken når hjemmelaget er i ferd med å bryte gjennom.

24. min: Skudd utenfor fra Amazon Grimstad. Larsen ser ut til å ha kontroll.

25. min: Medkila har ikke kommet til store sjanser ennå. Emilie Kristiansen forsøker seg fra 17-18 meter, men sender ballen utenfor.

28. min: Nå er det Medkila som sliter med å komme seg i angrep. Vertene har satt presshøyden midt på Medkilas halvdel, og tvinger fram balltap.

30. min: Medkila på farta. Får ikke brutt ned forsvarsmuren. Maria Hustad kriger og tar i for hardt, og pådrar seg et frispark i feltet til Amazon Grimstad.

31. min: Silje Hatland i Amazon Grimstad-målet tør ikke ta sjanser på et langskudd og er i full strekk for å kontrollere ballen, som går halvmeteren utenfor. Bra forsøk fra distanse.

32. min: Malene Haugen kommer i stor fart for Grimstad-laget. Forsøker å tre gjennom til Kelsey Hood. Midtstopper Wilkes leser spillet og får stoppet angrepet på 16-meteren.

34. min: Frispark til Amazon Grimstad midt på halvdelen til Medkila. Ballen serveres høyt inn mot feltet. Medkila taper første duell, men Wilkes går i kroppen på spissen, som dermed ikke kommer til. Larsen er i bakkant og snapper ballen.

36. min: Medkila har mer enn nok med å jage ball. Får sjelden låne kula, og de ganger Medkila får et brudd er det 70 meter til mål og få spillere på vei framover.

38. min: Hjemmelaget kontrer etter en sjelden Medkila-visitt. Skudd fra skrått hold på venstreside fra foten til kaptein Isabella Hayes. Larsen er raskt nede og redder ved nærmeste stolpe.

39. min: Medkila slår langt. Litt for langt, og hjemmelagets målvakt møter ballen på 18-meter og stopper forsøket.

40. min: Medkila kommer to mot en, men mangler både fart og besluttsomhet og somler bort det som kunne blitt en stor sjanse.

42. min: Malene Haugen kjører på for Amazon Grimstad. Drar seg lekent forbi Medkilas midtbane, men avleveringen står ikke i stil med de tekniske detaljene i forkant. Oppløpet spoleres.

44. min: Midtbanen til Medkila ruser mot ballfører og tre spillere blir overløpt. Amazon Grimstad kommer i overtall fem mot tre. Mina Ljosland utfordrer Linaker Dybvik, som setter innen susende takling utenfor 16-meteren og vinner ballen. Klokkerent og bra av stopperen.

45. min: Pause i Kristiansand. Lagene går av banen uten skåringer. Det har vært en relativt jevnspilt omgang der Amazon Grimstad etter hvert hadde et visst grep uten å komme til store sjanser.

Amazon Grimstad er først ut på banen etter pausen. Vertene er ivrige på å komme i gang, og har nok lyst på et mål slik at laget kan få avstand til Medkila på tabellen.

46. min: Hjemmelaget har foretatt et bytte i pausen. Hedda Hansen blir igjen i garderoben. Anna Vinsjevik er kommet inn. Amazon Grimstad setter spillet i gang igjen.

47. min: Dyngvold forsøker å drible seg forbi Medkilas forsvar. Publikum roper "skyt", men før hun kommer så langt er Wilkes på plass med ei solid takling.

49. min: Medkila forsøker med et innlegg fra innsiden av 16-meteren. Klynge foran mål gjør det umulig å komme til skudd.

50. min: Dyngvold er både raskere, sterkere og bedre enn Medkilas spillere, og bortelaget må ty til ulovligheter for å stanse henne. Frispark midt på halvdelen til Medkila. Ballen sendes inn i boksen, men treffer ikke noen og går ut over dødlinja.

51. min: Som i første omgang er det veldig stor strekk i Medkila-laget. Avstandene mellom lagdelene er store, og veien til mål er lang når hvittrøyene får ballen. Da blir det vanskelig å kontrollere kampen.

52. min: Gigantsjanse for Amazon Grimstad og Malene Haugen. Kantspilleren slipper fri på venstre og parkerer Strøm Hansen i løpsduell. Haugen fører ballen mot målvakt Larsen, som venter og venter og til slutt får parert. Returen ender med et håpløst hælspark fra Haugen, som har ryggen mot mål.

54. min: 1-0 for hjemmelaget. Cathrine Dyngvold tar seg gjennom Medkila, som kniv i varmt smør, og skårer alene mot Hanne Larsen. Merkelig passivitet i forsvar hos Medkila. Kanskje er spillerne redde for å lage frispark eller straffespark, men det ville vært bedre enn et baklengs.

56. min: Emilie Kristiansen får lagt inn fra dødlinja. Midt foran mål er Lotte Fikseth Fossem, men hun sparker hull i lufta. Medkila forsøker å gjenvinne ballen høyt i banen, men får ikke mer enn et innkast.

56. min: Medkilas første bytte. Silje Johansen overlater plassen til Camilla Dyring Hansen. Et offensivt bytte. Dyring Hansen er mer rendyrket kantspiller, mens Johansen egentlig er forsvarsspiller, som har spilte lengst til venstre i femmeren på midten.

59. min: Kristiansen fører med seg ballen inn på motstanderens halvdel. Har ingen pasningsalternativer foran seg i banen. Sentrer likevel inn mot midten. Der er ingen andre enn hjemmelagets spillere.

60. min: Frispark til Medkila på 35 meters hold. Ida Fikseth Fossem med ballen.

61. min: Medkila-kapteinen skyter. Får greit trykk, men ballen ender i fanget på Amazon Grimstads målvakt. Ufarlig.

62. min: Medkila gjør et nytt bytte. Emilie Kristiansen takker for seg. Matchvinneren fra kampen mot Åsane sist, Agnethe Mathisen, kommer inn.

63. min: Flott defensiv jobb av kaptein Fikseth Fossem. Vinner ballen med en takling. Vertene roper og skriker på frispark, men dommeren ser ingen grunn til å blåse hver gang en spiller går i bakken.

64. min: Over en time spilt, og Medkila har til gode å komme til en skikkelig sjanse. Gjestene har slitt offensivt i hele sesongen, og laget som helhet mangler pondus i angrep. Skulle nok gjerne hatt en offensiv forsterkning med teft.

66. min: Hjørnespark for Medkila, som faktisk gir en stor mulighet for utligning. Klabb og babb i feltet. Til slutt er ballen centimeter fra målstreken før en forsvarer får klarert.

67. min: Mette Skau dribler og vender. Fyrer løs. Uten adresse, og ballen går langt utenfor. Likevel bra gjort helt fram til skuddet.

68. min: Tendenser for Medkila. Kommer i overtall, men Amazon Grimstad får til slutt blokkert skuddet fra Ida Fikseth Fossem til hjørnesparket, som ikke ender i noe.

69. min: Hjemmelaget kontrer umiddelbart. Kommer i to mot en mot Linaker Dybvik. Hun er besluttsom og setter inn en kontant takling inne i 16-meteren. Hjørnespark for Amazon Grimstad. Den type takling burde også kommet da hjemmelaget tok ledelsen.

70 min: Hanne Larsen med reaksjonsredning fra kloss hold etter hjørnesparket. Sterk prestasjon. Ville uansett ikke blitt skåring. Assistentdommeren hever flagget og dommeren blåser for offsideplassert spiller, som skjermer for Larsen idet avslutninger kommer.

73. min: Medkila har flyttet fram store deler av laget. Strøm Hansen forsøker å legge inn, men baller sklir av foten og retningen blir ikke som tenkt.

74. min: Mistenker Medkila-spillerne for å ha litt vel stor lyst til å kjæle med ballen. Blir ofte en berøring eller to for mye, og det tar bort rytme og fart i angrep.

74. min: Hignett forsøker seg fra 20 meter. Skuddet har to meter utenfor. Ikke spesielt nervepirrende for hjemmelagets tilhengere.

76. min: Kvarteret før slutt, og det ser ut til at Medkila må reise hjem for å øve på offensiv samhandling. Det blir for smått, trangt og tregt. Skuddforsøk nå fra Ida Fikseth Fossem. Fem meter utenfor, og aldri farlig fra såpass langt hold som 25-30 meter.

78. min: 2-0. Så sitter den igjen for Amazon Grimstad. Medkila blir tatt på senga. Ballen spilles ut til Haugen, som igjen løper fra Strøm Hansen og kommer alene mot Hanne Larsen. Denne gang makter ikke sisteskansen å stoppe Haugen slik hun gjorde tidlig i omgangen. Vanskelig for Larsen når hun får så lite hjelp av laget foran seg.

80. min: Lite tyder på at Medkila skal komme tilbake i kampen.

82. min: Medkila har muligheten for å få en overgang. Mathisen er på løp på høyre kant, men Lotte Fikseth Fossem har mer lyst til å drible. Det får hun ikke til, og vertene bryter enkelt.

82. min: Bytte for Medkila. Tonje Sandnes kommer inn for Mette Skau.

83. min: Mathisen vinner et hjørnespark for Medkila. Den må tas vare på skal Medkila slå tilbake.

83. min: Kaptein Fikseth Fossem velger et lavt innspill mot første stolpe mot Lotte Fikseth Fossem. Ikke vellykket.

84. min: Amazon Grimstad bytter. Mina Pedersen går ut. Juni Steen kommer inn.

85. min: Hjørnespark til Medkila fra venstre etter at Hignetts skudd går via en motspiller. Høy variant denne gang. Duellene vinnes av Amazon Grimstad.

87. min: Mathisen kommer ned mot dødlinja og legger inn. Igjen er hjemmelagets spillere sterkest i duellspillet i boks.

88. min: Medkila angriper mye på høyresiden nå. Mathisen er ofte spillbar og ledig. Skånlendingen legger inn. Ballen går over og forbi alle i boksen.

89. min: Ida Fikseth Fossem i fint driv. Tar med seg ballen 20-30 meter. Spiller den ut mot venstre. Langskudd fyres fra langt hold. Midt på.

90. min: Fortsatt rom for Mathisen på høyre. Kommer på skudd fra skrått hold. Målvakten må kaste seg og slår ballen til hjørnespark.

90. min: Dødballen slås inn mot nærmeste stolpe, men er for langt inn og lander i nettveggen.

90. min: Vi er på overtid. Profilen Dyngvold applauderes av banen når Amazon Grimstad gjør et taktisk bytte. Iselin Johansen får noen sekunder på tampen.

90. min: 3-0! Hva i alle dager er det som skjer? Medkila bør ha full kontroll i egen målgård, men klarerer ballen rett i beina på Haugen. Hun dundrer kula i mål via stolpen.

90. min: 4-0! Medkila har pakket sammen og kunne like gjerne vært forlatt stadion slik de spiller nå. Isabella Hayes får stå alene bak i feltet og fastsetter resultatet til 4-0.

90. min: Dommeren blåser av. Like greit, synes Medkila, som på langt nær fullførte med stil. Det bør være all grunn for trener Margunn Haugenes å stille spørsmål og kanskje heve røsten an anelse over det som ble prestert.

90. min: Fortjent seier for Amazon Grimstad, men den ble et par mål for stor. Medkila, som hadde sluppet inn i snitt i underkant av 0,9 mål per kamp før dette oppgjøret, reiser hjem med 0-4 i sekken.