Det kokte på facebooksiden til Madrugada etter at ryktene begynte å svirre om gjenforening. Disse ryktene ble bekreftet fredag klokken 12. Like etter fikk vi initiativtaker Jon Lauvland Pettersen i tale.

Han bekrefter at det i mange, mange år har vært god stemning mellom han og bandkompisene Frode Jacobsen og Sivert Høyem. Etter hvert som det nærmet seg 20-årsjubileum for utgivelsen av debutplata «Industrial Silence», begynte det å bli naturlig å snakke om en markering.

– Jeg har snakket med Frode om muligheten for å gjøre noe sammen igjen, i forbindelse med jubileet, og han har vært positiv. Under en lunsj med Sivert i august i fjor tok jeg opp det samme med han. Og han tente på ideen, forklarer Lauvland Pettersen.

– Møttes til øving i mars

Han sier at de tre kompisene har vært veldig bevisste på årene som er gått, og at de måtte kjenne at det føltes riktig, før de valgte å bestemme seg på ordentlig.

– Vi møttes til øving i mars, og har hatt flere helger sammen. Den musikalske kjemien var der med det samme. Det satt, og da valgte vi å satse seriøst på dette prosjektet.

– Prosjektet er altså to konserter i Spektrum i starten av februar. Ligger det mer i satsingen enn disse konsertene?

– Det er definitivt en utfordring stor nok for oss å skulle fylle Spektrum. Vi konsentrerer oss kun om det vi skal gjøre der, det holder i massevis inntil videre, sier Lauvland Pettersen.

Variert

Han har måttet svare før på hvorfor han hoppet av et både publikums- og kritikerrost Madrugada i 2002. Overfor VOL gjentar han nok en gang at det den gangen handlet om intern slitasje over tid i bandet, at han hadde behov for å gjøre noe annet.

Han har drevet kulturhus på Stokmarknes, og produserer i dag kultur i Hammerfest på kulturhuset der. – Er det snakk om å flytte på deg igjen, som følge av dette prosjektet?

– Jeg trives veldig bra i Hammerfest, og har ingen flytteplaner slik det ser ut i dag, sier Jon Lauvland Pettersen.

Et pur ungt Madrugada i forkant av utgivelsen av sin albumdebut i 1999. F.v. Robert Burås, Jon Lauvland Pettersen, Sivert Høyem og Frode Jacobsen. Foto: Thomas Hammarstrøm