Mange hørte et stort smell sør for byen i 17-tida onsdag ettermiddag, og flere diskuterte det store smellet på sosiale medier.

- Huset rista, sier Gunn-Laila J. Nilssen på HT sin Facebook-side.

Ukjent for Forsvaret

- Forsvaret har meldt fra om at de skulle sprenge en granat ved Stangnes fort i ettermiddag. Derfor har det vært mye lyd derfra, informerte operasjonssentralen for Politiet i 18-tida. Men da HT kontaktet Forsvarets operative hovedkvarter for å få mer informasjon om saken, visste de ikke noe om hendelsen.

- Vi har ingen informasjon om aktivitet på Stangnes i dag. Dette må jeg undersøke videre, sa Ivar Moen, kommunikasjonssjef ved hovedkvarteret. 15 minutter seinere hadde han tatt noen telefoner og nøsta opp i hendelsen:

- Ikke fare for sivile

- Det var en offiser på oppdrag inne på militært område som kom over en artillerigranat. Den var opprustet og sannsynligvis fra 2. verdenskrig. Vedkommende kontaktet politiet og løste saken der og da ved å sprenge granaten, sier han.

Hvorfor granaten ikke har blitt funnet tidligere inne på det relativt lille militære området, kan han ikke si noe om.

- Det er usikkert. Men det var ingen fare for sivile eller andre, og offiseren trengte ikke bistand for å løse saken, sier Moen.