Det pågår mekling mellom partene i hovedtariffoppgjøret i staten med frist ved midnatt onsdag. På bare noen timer må de prøve å enes for å unngå at over 6.000 går ut i streik torsdag morgen. Det kan innebære innskrenkinger ved UiT Norges arktiske universitet. Det er ikke klart om dette påvirker Campus Harstad.

Kan trappes opp

Partene er KMD, LO-Stat, YS-Stat, Akademikerne og Unio. Dersom partene ikke kommer til enighet, er det varslet streik for til sammen 75 ansatte ved UiT Norges arktiske universitet med virkning fra torsdag 24. mai klokken 06. Det er også mulighet for at streiken kan bli trappet opp, melder universitetet på sine hjemmesider.

Riksmekleren har varslet en løypemelding til pressen på Riksmeklerens kontor klokka 21 onsdag kveld. Etter det NTB forstår, skal det være en viss fremdrift i innspurten.

- Møt til eksamen

På UiTs nettsider er det lagt ut informasjon til studenter og ansatte om virkningene av en eventuell streik, som blir oppdatert etter behov.

- Studenter skal møte til eksamen til fastsatt tid. Ansatte som ikke er omfattet av streiken skal fortsette sitt vanlige arbeid, men en streik vil innebære innskrenkninger i universitetets aktiviteter og tjenester, melder universitetet.

(Oppdateres)