Nye flagg vaier i vinden - feirer med en iskald dukkert

Statoil har offisielt tatt i bruk det nye navnet Equinor i dag. Det ble markert av noen med en frisk dukkert.

TOK EN DUKKERT: Michael Jonathon Sheath, Are Hugo Marthinussen, Einar Jahre Mustaparta, Ole Kristian Johnsen, Cindy Danielsen og Lena Lystad i Equinor tok seg et friskt morgenbad. Foto: Anne-Mette Fjærli/Equinor   Foto: Foto: Anne-Mette Fjærli/Equinor / Kollasj

Alex Bray fikk æren av å heise de nye flaggene. Foto: Anne-Mette Fjærli/Equinor 

Gamle flagg må ned. Statoil-navnet er historie. Foto: Anne-Mette Fjærli/Equinor 

VELKOMST: Michael Jonathon Sheath, Are Hugo Marthinussen, Einar Jahre Mustaparta og Beate Myklevold, som sammen med Randi Myreng og Randi Slubowski, delte ut velkomstpakker til de ansatte. Foto: Anne-Mette Fjærli/Equinor 

nyheter>>

Navneendringen ble kjent for et par måneder siden. Tirsdag 15. mai ble navnet formelt godkjent av Statoils generalforsamling. Om morgenen 16. mai kom nye skilt og flagg opp på det nye Statoilbygget i Harstad, som fra nå av er Equinor-bygget.

En av de rundt 280 ansatte i Harstad, Alex Bray, fikk æren av å heise de nye flaggene. Utenfor det nye bygget, som ble offisielt åpnet for vel ett år siden, ble de ansatte onsdag møtt med rød løper.

Så snart de kom innenfor dørene ventet en liten gave.

- I pakken var det velkomsthilsen fra konsernsjefen, equinorbok, klistremerke og flott kompass. I tillegg lett frokost med juice og müslibar. Stemningen er god, rapporterer kommunikasjonsleder Anne-Mette Fjærli.

Men noen av de ansatte ville markere navneendringen litt ekstra.

Michael Jonathon Sheath, Are Hugo Marthinussen, Einar Jahre Mustaparta, Ole Kristian Johnsen, Cindy Danielsen og Lena Lystad tok seg en frisk dukkert i fjæra rett utenfor.

- Det var kaldt, hutret badegjengen, som også driver ivrig med morgenspinning.

Navnet Equinor kombinerer «equi», utgangspunktet for ord som «equal», «equality» og «equilibrium» – likhet, likeverd, likevekt og balanse, og «nor» som signaliserer et selskap som er stolt av sin norske opprinnelse, og ønsker å bruke dette aktivt i sin posisjonering.

Statoils konsernsjef, Eldar Sætre, sier Statoilnavnet har tjent selskapet godt i femti år, men med den globale energiendringen er det naturlig å ta nytt navn i bruk.

Les mer: Statoil er histore - navnebytte klubbet gjennom

Statoil trolig omdøpt til Equinor denne uka