Bartholsen reagerer på artikkelen i Harstad Tidende, der rådmann Stine Fedreheim foreslår å splitte opp ETS barnevernstjeneste ved at Evenes søker samarbeid mot Narvik. Prosjektrådmannen i nye Tjeldsund har antydet en mulighet for at nye Tjeldsund, kan vurdere et samarbeid med Harstad.

Les mer: Vil splitte opp barnevern

- Vi har hele tida vært klar på at vi ønsker å bevare arbeidsplasser i kommunen. Vi ønsker nære tjenester, og vi ønsker nå å skape størst mulig ro for de ansatte i den turbulente tida vi har rundt oss, sier Bartholsen.

Han sier de nå skal ha en diskusjon i partiet på denne saken, i forkant av kommunestyremøtet neste onsdag 25. april.

- Ti arbeidsplasser er viktige for oss. Vi ønsker å videreføre det som er, og har ikke gitt opp. Jeg vil veldig tydelige signalisere at jeg har tenkt til å stå på for ETS barnevern i Bogen, sier han.

Men nye Tjeldsund har sagt at de ønsker å overta vertskommuneansvaret for ETS barnevern, men åpner muligheten for at tjenesten fortsatt er lokalisert i Bogen.

Les mer: Her ringer de opp fylkesmannen

Les også: Ga nye Tjeldsund noe å tygge på

- Jeg ser at det kan komplisere det om Tjeldsund skal ha vertskommuneansvaret, men det er ikke umulig. Vi ønsker i utgangspunktet å bevare ting som det er. Når det er så mye annet som må forandres som følge av kommunesammenslåingen, så synes jeg ETS barnevern er noe som ikke trenger forandres.

Han legger til at det er enklest, tryggest og best om man lar kontoret være som det er, der det er, og viser til at også rådmannen sier tjenesten fungerer godt i dag.

Han mener det finnes gode eksempler på mindre kommuner som driver barnevernstjeneste for større kommuner, så mindre kommuner må ikke nødvendigvis søke mot større kommuner, slik rådmennene foreslår.

Leirfjord kommune med rundt 2000 innbyggere er for eksempel vertskommune for det interkommunale barnevernssamarbeidet mellom kommunene Herøy, Alstahaug, Leirfjord, Dønna og Træna, som til sammen har 13.000 innbyggere.

Les også: Evenes i barneverntoppen