NVE melder om stor snøskredfare i hele Nordland. Faregrad 4 - stor snøskredfare, melder Nordland politidistrikt onsdag ettermiddag.

De siste dagene har det løsnet mange naturlig utløste skred en rekke steder i Troms og Nordland. Disse har til dels vært av betydelig størrelse. Det er solinnstråling og høy temperatur som er den utløsende årsaken. Grunnen til at skredene har blitt så store er vedvarende svake lag nede i snødekket. Disse ble dannet i den svært lange kuldeperioden etter nyttår. Varmen har svekket stabiliteten i snødekket og skred har løsnet i de vedvarende svake lagene, melder nve på sine nettsider onsdag.

De neste dagene ventes stedvis mye nedbør i kombinasjon med høye temperaturer. Dette vil svekke bindingene i og øke belastningen på snødekket. I områder der vi får dette været vil det kunne løsne store naturlig utløste skred. På grunnlag av snødekkeinformasjon fra området og det varslede været forventes det faregrad 4-stor i deler av Nordland torsdag og fredag. Avhengig av faktisk mengde regn og temperatur vil det også kunne gjelde deler av Troms.

Snøskredvarslingen følger situasjonen tett. Følg med på oppdaterte varsler og annen informasjon på varsom.no