Etter noen minutter med åpningsnerver, sørget Harstad for å kjøre over sine motstandere fra Trondheim. Etter første periode ledet Harstad kampen 8-2. Etter to perioder som endte uavgjort, trakk den lokale innebandyklubben det lengste strået med 14-8-seier etter tre perioder i Stathelle.

- Vi leverer en knallgod 1.-periode, og legger grunnlaget for seieren her. Å dra denne kampen i land var viktig for oss. Det faktumet er vi kjempefornøyde med, sier sportslig leder Nicolai Christensen.

Skåret i gleden var at den viktige angriperen Toms Kirmuzs møtte ut med skade midt i 2.-periode.

- Han ble kjørt til legevakta. Hans medisinske status er foreløpig ukjent. Men han er trolig en mann som vi må klare oss uten i de to siste kampene.

Derfor har klubben tatt et veldig langt steg mot å sikre seg kontrakt i neste års eliteserie. For med to kamper igjen å spille er det kun teori som kan ta i fra dem en av de tre opprykksbillettene. Skal det bli utslagsgivende, må lagene i opprykkskvaliken vinne en kamp hver.

- Uansett så tar vi ingenting for gitt. Vi har to kamper igjen, og fokuserer på å hente poeng fra disse kampene, sier Christensen.

I den andre kampen fikk Bækkelaget en god start da de slo Nor 92 komfortabelt 11-6. Lørdag ettermiddag møtes Harstad IBK og Bækkelaget til dyst. Søndag formiddag barker Harstad IBK og Nor 92 sammen til sitt siste oppgjør.