Lenge håpet de å få etablert nytt stort varehus på tomten XL-Bygg nå har kjøpt på Åsby. Der ønsket de å bygge et varehus på 6.000 kvadratmeter, investere for 100 millioner kroner, og målet var å åpne dørene i løpet av 2018. Et enstemmig Harstad kommunestyre og Fylkesmannen sa ja, mens fylkeskommunen sa nei.

- Vi stiller oss undrende til  det blanke avslaget vi fikk fra fylkeskommunen, blant annet på bakgrunn at det ikke har vært noen form for dialog mellom partene. Selv om vi ikke forstår den forskjellsbehandlingen vi er utsatt for, jobber vi videre med å finne et egnet areale. Vi har svært god dialog med Harstad kommune, og håper å finne en tomt som ikke er låst av kravet om at kun såkalt plasskrevende virksomheter gis tillatelse til etablering, sier Svenningsen.

Biltema Harstad Foto: Ivar L. Paulsen

Inntil videre fortsetter Biltema driften i lokalene på Stangnes. Det er ikke aktuelt å forlate byen. I stedet er Svenningsen er positiv og håper å kunne komme med nye planer i løpet av en måned eller to.

- Vi har definitivt ingen planer om å flytte fra Harstad. Tvert i mot. Harstad er et attraktivt handelssenter i regionen. Her er vi i dag, og her skal vi  etter hvert få realisert ett flott bygg så snart vi finner den riktige tomten, forsikrer Svenningsen.