Stein Roar Nilssen (Ap) forslo at man skulle endre prosjektrådmannens innstilling til at barnevernstjenesten lokaliseres til Bogen. Ap vil ikke flytte tjenesten bort fra Evenes til nykommunen slik rådmannen foreslår.

– Selv om vi blir noen tusen innbyggere mer, så blir vi ikke så store at vi ikke trenger samarbeid med andre. Vi har alltid vært store stygge Skånland som det blir sagt om skal ha alt hit. Dette er å rekke ut ei hånd for å sende et signal til Evenes om at vi også vil gi noe. Et samarbeid må bestå av å gi og ta, sa Helene Berg Nilsen (Ap).

Nye Tjeldsund vil overta vertskommuneansvaret for barnevernstjenesten selv.

Christine Bertheussen Killie (H) mente det blir rart å plassere kontorsted Bogen på kun dette punktet, men ikke for andre tjenester.

- Nå tråkker vi i rådmannens bed. Det må være opp til ny rådmann som skal styre dette, hvor det er fornuftig faglig og økonomisk å ha sine ansatte. Jeg tror vi er på litt på villrede nå, sa Einar Aune (H).

- Alle er for et godt samarbeid med Evenes, vi skal ikke isolere oss fra resten av verden.  Hovedpoenget er at vi ønsker å ta arbeidsgiverrollen selv, sa Bertheussen Killie.

Arbeiderpartiet korrigerte at de ønsker at det skal stå at kontorsted barnevernstjenesten skal være Evenes. Mot slutten av debatten sa også Helene Berg Nilsen (Ap) at de kan føye seg til å skrive om til «med mulighet for kontorsted Evenes», for å få et vedtak som hele Fellesnemnda står bak.

- Hvis alternativet er å ikke si noe om kontorsted Evenes, så er det greit at vi omformulerer til "med mulighet for Evenes". Det er viktig å gi dette signalet til Evenes, men det er også viktig at de ansatte får si hva de mener om dette, sa hun.

Fellesnemnda ber også om ei faglig utredning, der også ansatte må trekkes inn i prosessen.

Stein Roar Nilssen (Ap) foreslo også at vertskommuneansvaret for ETS kulturskole blir hos Evenes, og kulturskolen er lokalisert i nye Tjeldsund. Etter litt diskusjon ble det enighet også om dette.