Førstkommende fredag er det regionrådsmøte på Sørrollnes i Ibestad. Men det som skjer rundt lokalsykehuset vårt er ikke på sakskartet, da sakslista ble laget for ei stund siden.

- Jeg vil likevel vurdere å ta dette opp i regionrådsmøtet, for å se om vi sammen kan gi en uttalelse, sier Berg Nilsen.

Akkurat som Støtteforeningen for Harstad sykehus, er også regionrådslederen kritisk til valg av nytt styre.

Støtteforeningen mener Helse Nord bevisst unngår å hente inn folk med lokalpolitisk erfaring til nytt styre.

Les mer: - Helse Nord unngår bevisst å hente inn folk med lokalpolitisk erfaring

- Jeg synes også det er merkelig når jeg ser hvem de plukker til nytt styre. Det er lite folk herfra. De må huske på at sykehuset i Harstad betjener den regionen som er mest befolket. Å kutte senger på rehaben i Harstad, slik det også er foreslått fra UNN Tromsø, er heller ikke greit. Vi trenger de sengene vi har, sier Berg Nilsen.

Avgått styreleder Jorhill Andreassen ønsker det nye styret lykke til. Hun vil ikke kommentere sammensetningen av styret, men håper at de tar de riktige valgene til det beste for helseforetaket.

Jorhill Andreassen kom inn i styret i 2006. Hun blevalgt som styreleder i 2007, og satt i vervet i 12 år. Andreassen trakk seg da administrerende direktør Tor Ingebrigtsen gikk av tidligere i år.

Harstad Tidende skrev også nylig om renovering av de nedslitte lokalene på UNN Harstad. Helen Berg Nilsen ser ikke bort i fra at tilfredstillende standard på sykehusfasilitetene, også kan bli en del av en felles uttalelse fra regionrådet i sykehus-saken.

Les også: Ombygges for flere hundre millioner

Les mer: UNN-direktøren: Glem nytt sykehus - nå