Overfor VOL bekrefter Forsvaret at de ønsker å beholde Andøya som beredskapsbase etter at de maritime overvåkningsflyene er flyttet til Evenes.

Det er sjef ved Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH), Rune Jakobsen, som opplyser dette til avisa - via talsperson og major Brynjar Stordal.- Det som har kommet opp i ettertid er Andøyas posisjon som beredskapsbase for å kunne motta allierte forsterkninger i en krisesituasjon. Der har sjefen ved FOH sagt at det for hans del er ønskelig å beholde infrastruktur til dette formålet, sier Stordal til VOL.Han legger til at sjefen ved FOH mener de operative flatene på Andøya spiller en viktig rolle i en krisesituasjon der nasjonen er avhengig av å motta alliert støtte

Også Bladet Vesterålen har den seneste uka omtalt at det vurderes å være behov for militær tilstedeværelse på Andøya også i framtida.

Det til tross for at Stortinget stemte for alternativ 1, «Samling av aktiviteter på Evenes- utrangering av Andøya flystasjon», da langtidsplanen for Forsvaret ble vedtatt i november 2016, skriver vol på sine nettsider lørdag.

Senterpartiets Liv Signe Navarsete mener planene om å ha Andøya som beredskaps er interessant. – Dette viser at det var feil å vedta nedleggelse, sier Navarsete.