Telefonsamtalen mellom Michalsen og undertegnede starta omtrent slik:

– Hei, Bård! Du, vi ringer deg fordi vi har forstått at du skal debutere som standupkomiker?

– Jo, takk, du. Det stemmer, det. Til arrangementet i Harstad 9. mars, er jeg blant dem som har sagt ja til å stille opp, med stor frykt og bange anelser. Jeg er svak for smiger, så da jeg ble spurt mange ganger, så sa jeg ja. Nå angrer jeg. Det er et halvt år siden han spurte, så jeg har angra et halvt år.

Sjokk og vantro

Ifølge Michalsen ble ikke nyheten særlig godt mottatt hos avkommet.

– Da jeg fortalte til barna mine at jeg skulle stille på stand-up, så sa de: «Pappa, du er den minst morsomme i hele Harstad! Kanskje hele Nord-Norge!» Jeg kan vel omtrent én vits. De var sjokkerte, dypt rysta og sa at jeg burde trekke meg umiddelbart. Da sa jeg at jeg har sagt ja, og da skal jeg stille opp, sier Michalsen.

Nyheten er annonsert på Standup Harstads Facebook-side, til gledelig mottakelse. Michalsen selv mener å ta slike utfordringer bidrar til å holde ham ung:

– Jeg begynner å bli en eldre herre, og jeg tror at eldre herrer og damer også har godt av å gjøre noe helt nytt hvert år, for å ikke bli brågammel. Innafor et hvilket som helst område. Da holder man seg yngre og friskere, sier han.

Røper ikke

Michalsen er i gang med å lage et program for tida han har til rådighet, men han vil ikke røpe noe særlig på forhånd.

– En av historiene jeg skal ha med, handler om Vesterålen, sier han, uten å utdype.

Innlegget på Facebook om hans opptreden, antyder at kanskje også humor om kommareglene er blant det som kan forventes. Michalsen har selv skrevet bok om dette sentrale skrifttegnet i vårt språk.

– Jeg har aldri vært på stand-up før, så jeg vet ikke helt hva det er, heller. Jeg må nok finne ut av det. Jeg har 10-12 minutter til rådighet eller noe sånt, og det samme har også seks-sju andre, sier Michalsen.

En av de andre, er også fra Vesterålen, nemlig Victoria Mathiassen. Hun er allerede en erfaren komiker, tross sin unge alder, mens Michalsen altså debuterer samme år han fyller 60. Det kan nok også ha sine fordeler, mener han.

– Jeg har kanskje fordelen at når man er godt voksen er man ikke så redd for å dumme seg ut. Man er kanskje litt mindre selvhøytidelig. Dette blir fint, det blir veldig bra, jeg gleder meg litt. Og gruer meg mye. Det kan gå til helvete, konkluderer han.