Ordfører Svein Erik Kristiansen ironiserte om at de nå har nedtelling til de blir kvitt rådmann Steinar Sørensen, da han takket rådmannen av i kommunestyremøtet torsdag. Kommunen legger opp til en større avslutningsseremoni for rådmannen, med hornmusikk og mere til, neste fredag.

- Den takt og tone som Steinar står for har også preget kommunen i disse årene, og vi har satt veldig stor pris på at du er den du er. Du har gjort en fantastisk jobb i disse 14 årene, og jeg vil takke for samarbeidet så langt, sa Kristiansen.

Han mener Evenes har vært særdeles heldig som har hatt den stabiliteten man har hatt, med en rådmann som har sittet i så mange år. Han tror det gode samarbeidet med rådmannen opp gjennom årene, også skyldes at politikerne har oppført seg.

- Det kan vi politikerne tenke videre på når vi nå får en konstituert rådmann og en ny rådmann skal på plass, sa Kristiansen videre.

Han minnet om at det blir behørige muligheter for politikerne til å hylle rådmannen neste fredag.

Steinar Sørensen takket for samarbeidet.

- Takk for varme ord! Å være rådmann i Evenes har vært et privilegium, samtidig som det er den mest komplekse stillingen man kan ha, sa han.

Det viktigste for han i årene fra 2004, har vært at han er oppriktig interessert i å løse utfordringer for ansatte.

- For en fantastisk gjeng med ansatte, sa han.

Og til politikerne sa han:

- Vi  har av og til vært uenige, men hvis ikke meninger skal brytes så hadde jorda vært flat i dag og vedren ikke utviklet seg. Møt kommunale ledere og tronarvingen med den samme respekten som jeg har blitt møtt med i 14 år, avrundet han.

Rådmann Steinar Sørensen står formelt i stillingen til 1. mars, da helse- og omsorgsleder Stine Fedreheim overtar som konstituert fram til ny rådmann er på plass.

Ordføreren orienterte politikerne om at man ikke er helt i mål med ansettelsen av ny rådmann, og at det trolig vil bli innkalt til et ekstraordinært kommunestyremøte for å foreta den formelle ansettelsen. Dette fordi han regner med at det vil skje i god tid før neste planlagte møte den 25. april.

Stine Fedreheim var på opplæring hos rådmann Steinar Sørensen i kommunestyremøtet torsdag. Neste gang er det hun som gjør jobben som konstituert rådmann. Foto Tone A. Karlsen